Program povodom Svetskog dana hrane

Kategorija: 

Obaveštavamo Vas da će Centar za promociju zdravlja, Zavoda za javno zdravlje Subotica povodom Svetskog dana hrane organizovati 12. oktobra edukativni seminar o pravilnoj ishrani i poremećajima ishrane sa ciljem osposobljavanja mladih da biraju zdrave navike u ishrani. Polaznici su po 1-2 učenika iz svih razreda Gimnazije “Svetozar Marković” koji će naučeno preneti svojim vršnjacima. Sadržaj edukativnog seminara: uvodno predavanje o pravilnoj ishrani i njenim poremećajima i 3 radionice (“Pripremi svoj jelovnik – priprema
recepata i izrada jelovnika”, „Medijska pismenost i ishrana – snimanje video poruke mobilnim telefonom”, “Promocija pravilne ishrane – izrada plakata, lifleta, novinskog članka”). Seminar će se održati u prostorijama škole u terminu od 8 do 12 časova. Seminar će voditi nutricionista i dva lekara Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Dana 13. oktobra, u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni učenici i nastavnici Gimnazije ”Svetozar Marković” će upriličiti bazar zdrave hrane uz učešće lekara Zavoda za javno zdravlje Subotica. Tema ovogodišnjeg bazara su “Palačinke”. O ovom događaju ćete dobiti više informacija od predstavnika škole.

Dana 19. oktobra u prostorijama Politehničke škole u terminu od 9 do 13 časova i 20. oktobra u terminu od 13,30 do 16,30 časova biće organizovan edukativni seminar o pravilnoj ishrani i poremećajima ishrane, a polaznici su 1-2 učenika svih razreda ove škole. Sadržaj edukativnog seminara: “Piramida pravilne ishrane”, “Pripremi svoj jelovnik”, „Posledice nepravilne ishrane”, “Anoreksija i bulimija” i ”Rešavanje problema nepravilne ishrane”. Sadržaj će budućim edukatorima biti prenet kroz predavanja i radionice uz interaktivno uključenje učenika. Seminar će voditi nutricionista i lekar Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Edukativni seminar istog sadržaja će biti održan 23. oktobra u prostorijama Srednje hemijske škole u terminu od 9 do 13 časova za učenike drugog razreda ove škole.

Na Svetski dan hrane, 16. oktobra, u TC „Univerexport“, Segedinski put 80, u terminu od 9 do 12 časova održaće se promotivna akcija kontrole zdravlja. Svi zainteresovani sugrađani mogu proveriti stepen uhranjenosti i kompoziciju mišićne mase i masnog tkiva, izmeriti krvni pritiska, šećer i masnoće u krvi.

Organizatori i partneri ove akcije su Dom zdravlja Subotica, Zavod za javno zdravlje Subotica i Apoteka Subotica u saradnji sa Pharma Swiss.

Pozivamo Vas da ispratite sve planirane aktivnosti Zavoda za javno zdravlje Subotica, Doma zdravlja Subotica i Apoteke Subotica, kao i subotičkih srednjih škola.

Custom Search