Jesenji vašar (22. oktobra - Auto i stočna pijaca)

Kategorija: 
Izvor: 

Organizacijom JESENJEG VAŠARA, u nedelju 22. oktobra, Akcionarsko društvo “Tržnica” Subotica ponovo vraća tradiciju organizovanja ovakvih manifestacija na prostoru auto i stočne pijace u Malom Bajmoku.

AD “Tržnica” na ovaj događaj poziva poljoprivrednike, zanatlije, trgovce, ugostitelje i sve one koji su zainteresovani da prodaju ili kupe nešto od onoga što se uglavnom može naći samo na ovakvim manifestacijama..Vašar se organizuje zajedno sa još dva događaja, koji se istog dana održavaju na ovom prostoru, auto pijacom i pijacom sitnih životinja, koji okupljaju više stotina izlagača i posetilaca.

Učesnicima će na raspolaganju biti slobodan prostor (asfaltna podloga) za postavljanje sopstvenih štandova, odnosno prodaju iz auto prikolica , a “Tržnica” će izlagačima ponuditi i iznajmljivanje svojih pokretnih prodajnih štandova (tezge-kućice i paviljoni).

Klasični pijačni vašari se u Subotici ne organizuju već više od jedne decenije, a istorija beleži da su se od nastanka Subotice do danas održavali na različitim mestima, najčešće u samom centru, i da su kao osnovni oblik pijačne delatnosti odigrali veoma značajnu ulogu u oblikovanju Subotice. To potvrđuje i činjenica da je Vojni šanac Subotica, privilegijom carice Marije Terezije, 7. maja 1743 godine proglašen privilegovanom komorskom varošicom po imenu Sent Marija. Jedna od najznačajnijih prednosti ove privilegije bila je činjenica da je, pored tri ranija vašara, Subotica tada dobila odobrenje na još jedan vašar, a dozvoljeno joj je i da svakog ponedeljka organizuje nedeljni vašar. Krajem dvadesetog veka, vašari su se održavali na prostoru sadašnje Robne pijace “Mali Bajmok”
(Buvljak), a potom su preseljeni na mesto auto i stočne pijace u ulici Frane Supila.

Ovogodišnji jesenji vašar će biti test interesovaja izlagača i publike za ovakve manifestacije, a do kraja tekuće godine AD “Tržnica” će obavestiti javnost o planovima i terminima održavanja vašara u 2018. godini.

Svi zanteresovani se za dodatne informacije i rezervacije prodajnog prostora mogu javiti na telefon 024 555-377, svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Custom Search