Ivan Gudelj u Subotici

Uto, 05.12.2017 - 22:33 -- dejan.vukovic

Član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović primio je Ivana Gudelja jednog od najboljih fudbalera sa teritorije bivše Jugoslavije i Ivana Grnju nekadašnjeg fudbalera Osijeka i kasnije trenera mlađih selekcija reprezentacije Hrvatske.  

Ivan Gudelj je bio fudbaler Splitskog Hajduka i reprezentacije Jugoslavije a svoju blistavu karijeru morao je da završi u 26. godini života zbog teškog oblika hepatitisa B. Umesto da karijeru nastavi u nekom od velikana kao što su Real Madrid, Barceona, Mančester Junajted ili Bayern našao se u bolnici u Zagrebu. Uz veliku želju za životom uspeo je da se izleči od teške bolesti. Ivan je bio dugogodišnji trener reprezentacije Hrvatske za mlađe selekcije a u par navrata bio je i u Subotici na kvalifikacionim turnirima sa generacijama U17 i U19. 

Povod dolaska u Suboticu bila je promocija autobiografske knjige knjige "Hajdučka priča" koja govori o njegovom životu. Nemanja Simović je gosta upoznao sa sportom Subotice a posebno sa dešavanjima u fudbalu. Gudelj je u par kao trener boravio u Subotici a posebno ga raduje održavanje turnira Stevna Vilotić Ćele koji čuva uspomenu na jednog velikog fudbalskog trenera. 

Na kraju posete razmenjeni su pokloni, Nemanja Simović je postao ponosni vlasnik knjige Ivana Gudelja sa posvetom dok su gosti otišli sa knjigama koje ilustruju lepotu subotičke secesije.   

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search