Opšta bolnica: Obaveštenje o zabrani poseta

Kategorija: 

Aktuelna epidemiološka situacija vezana za sezonski grip u 52. nedelji nadzora ukazuje na pogoršanje epidemioloških parametara. Prema podacima iz sentinelnog nadzora Zavoda za javno zdravlje u Subotici, zabeležen je višestruki porast oboljenja sličnih gripu (OSG) u odnosu na prethodne nedelje.

Prema izveštaju iz sentinelnog nadzora Instituta za javno zdravlje Vojvodine, aktivnost virusa je i dalje niskog intenziteta i ispod epidemijskog praga, ali se beleži porast broja oboljenja sličnih gripu. Od oktobra 2017. godine do danas na teritoriji AP Vojvodine PCR laboratorijskim testiranjem obrađeno je 90 uzoraka od obolelih osoba, od čega su 34 bila pozitivna na grip: kod 29 pacijenata potvrđena je infekcija virusom gripa tipa B, kod 5 obolelih infekcija uzrokovana virusom tip A (H1N1).

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom vezanom za sezonski grip, druge akutne respiratorne infekcije i aktuelnu epidemiološku situaciju morbila, u Opštoj bolnici Subotica uvodi se MERA ZABRANE POSETA PACIJENTIMA, kao i druge vrste okupljanja lica koja nisu zaposlena u Opštoj bolnici.

Ova odluka stupa na snagu počev od 10.01.2018. godine i važiće do opoziva.

Custom Search