Održan 20. Super Enpi Kup

Ned, 03.03.2019 - 21:44 -- dejan.vukovic

Nedeljak, 3. mart, bila je praznik karatea u Subotici. Po već oprobanoj tradiciji, u organizaciji Karate kluba Spartak Enpi i Šotokan karate saveza Srbije, održan je jubilarni, dvadeseti po redu „Super Enpi kup“.

Prema rečima organizatora, bilo je ovo još jedno uspešno takmičenje koje je okupilo oko 1.200 takmičara iz 160 klubova Poljske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Crne Gore, Rumunije, FbiH, Republike Srpske i Srbije.

Takmičenje je otvorio idejni tvorac, dugogodišnji trener, KK  Enpija, Milorad Ćopić. Tom prilikom je istakao da je kroz dve decenije prisutna bila ista ideja, da se na jednom mesto okupi i kvalitet i kvantitet. – Od prvog tunira smo se trudili da organizacija bude na vrhunskom nivou i još tada smo uhvatili zalet. Prvo smo organizovali dva „Kompas kupa“, zahvaljujući Turističkoj organizaciji „Kompas“, a potom je takmičenje preraslo u „Super Enpi kup“. Održali smo tradiciju, teško je svake godine sakupiti ovoliki broj ljudi, ali smo i dalje među retkima u Evropi koji to uspevaju. Kako je za april zakazano Prvenstvo Evrope dosta reprezentacija je iskoristilo priliku da se predstavi u najjačem sastavu, a to nam donosi dobre nastupe i kvalitetne borbe.

Između svečanog otvaranja i prvih nastupa, prisutni u Hali sportova su mogli da vide neobičnu demonstraciju karatea u izvedbi porodice Franje Horna, inače poreklom Subotičanina, koji je stigao iz Slovenije.

– Ideja je bila da se pokaže kakav je karate sport, odnosno da se njime može baviti cela porodica. Tako je upravo u Franjinoj familiji, a on je, inače, i moj drugar još iz reprezentacije bivše Jugoslavije – dodao je Ćopić.

Horn, kako saznajemo, ima sedmoro dece i troje unučadi, a u Subotici se predstavio sa suprugom i petoro dece od kojih najmlađe ima tek sedamnaest meseci.

Custom Search