Ub slavio u Subotici

Sub, 14.11.2020 - 20:16 -- dejan.vukovic

Spartak – Ub 0:3 (22:25, 15:25, 18:25)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Šućur Aleksandra i Leko Robert

Spartak: Korolija, Dragović 5, Vidojević 1, Jurić, Drčić, Džaković, Jeković 6, Stojanović, Lekić 13, Baić 3, Petrović 7, Vasić

UB: Đorđević K., Đurđević, Božić, Gligorić, Pavlović, Stojković 8, Lukić, Mitrović 4, Vulin 14, Trivunović 16, Kecman 10, Đorđević A., Medić 10      

Odbojkašice Uba su uspele da opravdaju epitet favorita u Subotici. Domaći Spartak se pokazao kao dobar rival, pogotovo u prvom setu, ali to nije bilo dovoljno da se osvoji bar bod protiv lidera šampionata.

Dobro je Spartak odgovorio favoritu u prvom setu. Gošće jesu igrale malo sporije, ali su i Golubice bile pokretne u odbrani, solidne u kontri i sa linije servisa, a pre svega borbene i uporme, pa su i zasluženo bile u rezultatskoj ravnoteži. Posle tri vezana poena nekadašnje igračice Spartaka Sofije Medić ekipa Uba je povela sa 21:18, ali posle tajm-auta, dve kontre Lekićeve vraćaju domaće u igru. Potom Spartak uspeva da odloži kraj seta i kada su gošće imale set loptu, ipak Ljubica Kecman okončava set bez iznenađenja.

Odbojkašice Spartaka nisu mnogo grešile u prvom setu, ali u drugom jesu. Popustio je prijem, organizacija napada je postala komplikovnija, a takav poklon ekipa kao što je Ub ne propušta. Sa krajeva je bio dobar tandem Trivunović – Vulin, Medićeva je držala sredinu, pa gošće lako vode sa 11:19. Kontra Lekićeve za 14:19 najavljuje da Spartak može bolje, ali povratka u ritam iz prvog seta nije bilo. Medićeva blokom okončava drugi set.

Uz opet dobru odbranu domaće su najavile da neće tako lako pustiti Ubu da dođe do maksimalne pobede. Ipak, do tehičkog tajm-auta gošće stiču četiri poena viška. Posle asa Trivunovićeve bilo je 16:10, a već je tada bilo jasno da povratka za Spartak nema. Smanjile su domaće u finišu razliku, naterale gošće na tajm-aut, posle koga odbojkašice Uba privode meč kraju.

Tagovi: 
Fotograf: 
Custom Search