Solistički koncert Ivane Mačković - tambura i klavir

Kategorija: 

U ovim vremenima nove normalnsoti neki ljudi ne žele samo sedeti u zatvorenom već žele raditi i stvarati ono što najbolje znaju.

Takva je i naša sugrađanka Ivana Mačković koja je ove godine odlučila da svoj grad počasti sa nesvakidašnjim događajom. Ona će 16 mata u svečanoj sali muzičke škole Subotica održati svoj prvi solistički koncert. Ne bi to ni bilo tako čudno jer takve koncerte su održali i drugi. Ipak čudno je jer Ivana je tek 19 godina i student je prve godine na muzičkoj akademiji u Novom Sadu i pored svega toga ne svira ni klavir ni violinu već tamburu.

Ivana Mačković je koncertmajstor Subotičkog tamburaškog orkestra, članica Subotičkog tamburaškog kvarteta i istaknuti solista.

U tome je već postigla mnoge nagrade i priznanja ali sada je na redu i solistički koncert kakav subotičani još nikada nisu videli. Nikada se niko u Subotici nije odlučio da nastupi solistički samo uz pratnju klavira a sa tamburom.
Na programu su kompzicije:

  • Jules Demersseman: Fantaisie sur un thème original
  • Cécile Chaminade: Concertino op.107
  • Claude Debussy: Rêverie (sanjarenje)
  • Ruska narodna pesma-obrada: Sonja Berta  Oči čarne - varijacije,
  • Jules Demersseman: Le Carnaval de Venise Tema i varijacije

Ovim koncertom se potvrđuje činjenica da tambura nije samo za lumperajke već i za vrlo ozbiljne muzičke poduhvate. Koliko je tambura u tome otišla daleko najbolje se vidi iz odabranog programa. Po svemu sudeći tambura je velikim korakom ušla u 21 vek.

Ljubitelji tamburaške muzike se za ulaznice trebaju javiti u sekretarijat muzičke škole Subotica.

Custom Search