Završen 14. Kadetski festival Šahovskog saveza Srbije

Ned, 09.05.2021 - 22:43 -- nikola.tumbas

U Subotici je, u hotelu Patrija, okončano 14. izdanje Kadetskog festivala Šahovskog saveza Srbije. Takmičenje je okupilo najtalentovanije šahiste i šahistkinje iz Srbije, u više kategorije, u brzopoteznom, ubrzanom i standardnom šahu, kao i u rešavanju šahovskih problema.

Tokom ceremonije svečanog zatvaranja Dragan Lazić, predsednik Šahovskog saveza Srbije, pohvalio je sve učesnike, kazao kako je bilo dobrih rezultata, pa i stopostotnih nastupa, te dodao: – I u vreme korone smo imali aktivnosti, koliko smo mogli. Prošle godine nismo mogli da organizujemo Festival, ali je ovoga puta bilo mnogo dece, i preko naših očekivanja. Imamo šampione od kojih mnogo očekujemo, a predstoje nam Prvenstvo Evrope i Prvenstvo sveta.

Mlade sportiste pozdravio je i Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, koji je nagovestio kako za šah dolaze bolji dani i naglasio: – Šah je moja prva ljubav, dugo sam bio u šahu i drago mi je što sam mogao da pozdravim mlade šahiste. Bilo je sjajnih partija i sjajnih rezultata i imamo razloga da se ponosimo na male šahiste.

Uz njih, na ceremoniji svečane dodele trofeja najboljima bili su prisutni Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, kao i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice

Rezultati:

Custom Search