Саопштење из Севернобачког управног округа

Kategorija: 
Izvor: 

ЗАЈЕДНИЧКИ СТАВ И АПЕЛ САВЕТА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ДА СЕ ГРАЂАНИ ВАКЦИНИШУ

У просторијама Севернобачког управног округа, одржана је седница Савета Севернобачког управног округа на којој су присуствовали, поред начелника округа Бојана Шоралова, као председавајућег, помоћник градоначелника Суботице за област економског развоја и међународне сарадње и градски менаџер Загорка Панић,председник општине Мали Иђош Марко Лазић и заменик председника општине Бачка Топола Габор Кишлиндер.

Поред детаљне анализе рада инспекцијских служби, као и проблема везаних за комуналну инфраструктуру и договора за решавање истих на територији Севернобачког округа, чланови савета Севернобачког управног округа, као најважнију тачку дневног реда издвојили су анализу рада свих институција и њихов допринос у спречавању ширења вируса COVID19.

Оно што је у овом моменту најважније, а што је и заједнички став свих чланова Савета јесте да се апелује на грађане који се још увек нису вакцинисали да то што пре учине.

Посебан апел се односи на млађу популацију старосне групе од 16 до 30 година, с тим да малолетна лица пре примања вакцине треба да добију сагласност лекара.

Само наша колективна одговорност и савест може да спречи да поново имамо велики број заражених и да не дозволимо нова ограничења и затварања, тренутно је у нашем округу вакцинисано 41,26 % грађана.

На седници је одржана и презентација Регионалног центра Министарства одбране Нови Сад коју је презентовао начелник, пуковник Миодраг Надлачки, на којој су представљене надлежности, организациона структура, функција и задаци регионалног центра.

Custom Search