Јавни конкурс за сајамске манифестације и изложбе

Kategorija: 

На основу члана 8. Одлуке о буџету Града Суботице за 2022. годину («Службени лист Града Суботица», бр. 39/2021) Плана коришћења апропријације – Финансијски план, Раздела IV – Градска управа, Глава 00- Секретаријат за привреду, локални економски развој и туризам 5, Програм 3 – Локални економски развој, Програмска активност 1501-0003 – Подстицаји за развој предузетништва, функција 490 – Економски послови некласификовани на другом месту, на економску класификацију – 481 941 – Дотације осталим удружењима грађана и члана 11. став 1. Правилника о начину и поступку расподеле средстава за финансирање програма и пројеката удружења у области остваривања јавног интереса путем организовања и одржавања сајамских манифестације и изложби из буџета Града Суботице („Службени лист Града Суботице“ бр. 27/18), Градоначелник Града Суботице дана 10.02.2022. године расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

за финансирање пројеката у области остваривања јавног интереса путем организовања и одржавања сајамских манифестација и изложби у

2022. години на територији Града Суботице

I

Овим конкурсом (у даљем тексту: Конкурс) додељују се средства удружењима за финансирање пројеката у области остваривања јавног интереса путем организовања и одржавања сајамских манифестација и изложби на територији Града Суботице, у укупном износу од 2.500.000,00 динара (словима:двамилионапетстохиљада динара).

II

Право учешћа на Конкурсу имају удружења која су уписана у регистар удружења, чија се делатност реализује кроз остваривање јавног интереса у области организовања и одржавања сајамских манифестација и изложби и која су регистрована на територији Града Суботице, односно имају седиште на територији Града Суботице и делују на том подручју, као и да су директно одговорна за припрему и/или извођење програма, и да им рачун није у блокади на дан подношења пријаве.

III

Средства за финансирање пројеката предвиђена су за пројекте оријентисане на економску, социјалну и еколошку димензију у области организовања сајамских манифестација у форми сајмова и изложби, у вези промовисања органске прозиводње хране, промовисања друштвеног уједињења, повећавање продуктивности ресурса кроз креирање услова за запошљавање, уз услов да имају едукативни карактер. Пројектне активности треба да су реализоване у периоду од дана објављивања конкурса до 15.12.2022. на територији Града Суботице.

IV

Максимални износ који ће се исплатити по удружењу је 250.000 динара.

V

Удружење, као носилац пројекта, може конкурисати са највише једним пројектом.

VI

Конкурсну документацију чине:

1. Пријава на конкурс (образац УГ/П-2022 попуњен електонски, одштампан и потписан, који се са упутством и додатним материјалом може преузети на адреси www.subotica.rs, одељак Конкуси и огласи),

2. Кратак опис пројекта са прегледом активности (образац УГ/П-2022II попуњен електонски, одштампан и потписан, у склопу пријаве),

3. Финансијски план и структура трошкова - део за који се тражи финансирање по основу конкурса (образац УГ/П-2022III попуњен електонски, одштампан и потписан, у склопу пријаве),

4. Детаљан опис пројекта сајамске манифестације или изложбе, који садржи следеће елементе: наведене учеснике пројекта, значај, место и време реализације пројекта. Опис приложити на највише две странице, уз које је могуће приложити публикације, штампани, аудио, видео, дигитални и други материјал (образац УГ/П-2022IV попуњен електонски, одштампан и потписан, у склопу пријаве),

5. Изјава о прихватању обавезе корисника средстава (образац УГ/П-2022V попуњен електонски, одштампан и потписан, у склопу пријаве),

Поред обрасца конкурсне пријаве са формуларима обавезно приложити следећу пратећу документацију:

- Фотокопија Решења о упису удружења у регистар надлежног органа;

- Фотокопија извода из оснивачког акта или статута у коме је утврђено да се циљеви удружења остварују у области остваривања јавног интереса у складу са чланом 3. Правилника о начину и поступку расподеле средстава за финансирање програма и пројеката удружења грађана у области остваривања јавног интереса путем организовања и одржавања сајамских манифестација и изложби из буџета Града Суботице („Службени лист Града Суботице“ бр. 27/18);

- Кратке биографије главних учесника пројекта;

- Опис и историјат удружења;

- Прилози и други материјали у вези са предложеним пројектом (публикације, штампани, аудио, видео, дигитални и други материјал).

VII

Конкурсни поступак спроводи Комисија за вредновање и рангирање поднетих пријава и евалуацију реализованих активности по Конкурсу (у даљем тексту: Комисија), коју именује Градоначелник.

VIII

Приликом оцењивања приспелих пријава, Комисија ће вредновати следеће:

- усклађеност пројекта са стратегијским документима, на државном, покрајинском или локалном нивоу (0-10 поена);

- иновативност понуђеног пројекта (0-15 поена);

- одрживост пројекта, могућност развијања програма, суфинансирање од стране других донатора (0-10 поена);

- број и трајање пројектних активности (0-15 поена);

- међусобна повезаност и усаглашеност елемената пројекта која се односи на усклађеност

планираних активности са циљевима, очекиваним резултатима и циљном групом (0-15 поена);

- значај манифестација (локални, регионални, међунорадни) (0-15 поена);

- оправданост предлога буџета у односу на циљ и пројектне активности (0-10 поена);

- публицитет који се огледа у начину и степену информисања шире јавности о пројекту (0-10 поена);

 

Комисија неће разматрати пријаву уколико:

- је непотпуна и неблаговремена;

- је поднета од лица које нема право да учествује на конкурсу.

IX

Рок за предају конкурсне документације је 15 дана од дана објављивања конкурса на интернет презентацији Града, односно до 25.02.2022.

Комисија утврђује листу вредновања и рангирања пријављених програма у року који не може бити дужи од 30 дана од дана истека рока за подношење пријава.

Листа вредновања и рангирања пријављених програма објављује се на званичној интернет страници Града.

Учесници конкурса имају право увида у поднете пријаве и приложену документацију у року од 3 дана од дана објављивања листе.

На листу из ст.1. ове тачке, учесници конкурса имају право приговора у року од 8 дана од дана објављивања.

Одлуку о приговору са образложењем доноси Комисија у року од 15 дана од дана његовог пријема.

Одлуку о избору програма као и додели средстава по конкурсу доноси Градоначелник на основу извештаја о спроведеном поступку јавног конкурса, записника о раду комисије и предлога за расподелу средстава, у року од 30 дана од дана истека рока за подношење приговора.

Одлука о додели средстава објављује се на званичној интернет страници Града, www.subotica.rs.

X

Пријаве за Конкурс се подносе у затвореној коверти са назнаком: „Пријава на конкурс УГ/П 2022. – НЕ ОТВАРАТИ“, Град Суботица, Градска управа, Секретаријат за привреду, локални економски развој и туризам, Суботица, Трг слободе 1.

Пријаве се могу доставити поштом или лично – на шалтеру 10,11 и 12 Услужног центра Градске управе Суботица, Трг слободе 1.

Додатне информације могу се добити на телефон 024/626-770 и 024/626-922. Конкурсна документација се не враћа.

XI

Информација о расписаном Конкурсу објављује се у средствима јавног информисања и на интернет страници Града Суботице www.subotica.rs, одељак Конкурси и огласи.

 

Градоначелник
Стеван Бакић

Custom Search