Počeo šesti Bizkod

Kategorija: 

Danas je u prostorijama subotičke kompanije Infostud grupa otvoreno šesto izdanje studentskog takmičenja BizKod, koje je namenjeno studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

Rekodnih 28 timova i 112 učesnika imaju 24 sata da osmisle najbolju ideju i reše zadatak, a u tome im pomažu mentori iz Infostuda. Kao i do sada, studenti se takmiče u jednoj od dve izabrane kategorije – programiranju i razradi biznis ideje.

Otvarajući ovogodišnje izdanje Bizkoda, Branimir Gajić, direktor Infostud grupe, poručio je studentima da mu je drago da se posle tri godine vraćamo u format takmičenja od 24 časa, uživo, nakon ograničenja koja je nametnula pandemija. Napominjući da je ovo iskustvo koje će odneti sa hakatona dragoceno i da će im sigurno koristiti u daljem školovanju i karijeri.

Profesor Zlatko Čović sa VTŠ-a pozdravio je studente i poručio im je da su, bez obzira na konačni plasman, svi pobednici, jer su izašli iz svoje zone komfora i prijavili se na ovaj hakaton. U ime Ekonomskog fakulteta, takmičarima se obratio dekan Nebojša Gvozdenović, koji je podsetio takmičare da ovakvim poduhvatima otkrivaju nova ostrva znanja, kojima će se često vraćati u budućnosti.

Takmičarski deo se završava sutra u ranim jutarnjim časovima, nakon čega sledi prezentacija rešenja, žiriranje i proglašenje pobednika.

Custom Search