Dodela stipendija 2022/23 - Rotary klub Subotica

Sre, 28.12.2022 - 15:27 -- bojana.juric

Svečana dodela stipendija Rotary kluba Subotica, održana je u utorak  27.12. u 19h u Svečanoj sali Hotela FORUM u Subotici.
U nastavku Vam prenosimo govor predsednika Rotary kluba Subotica 2022/2023 Tihomira Vasiljeva

"Poštovani gosti, dame i gospodo, uvaženi predstavnici medija, dragi stipendisti. Pozdravljam vas ispred
članova Rotary kluba Subotica.
Došao je trenutak krunisanja akcije „Berbanski dani 2022“, dodelom stipendija našim dragim studentima i
srednjoškolcima.
Članovi Rotary Kluba Subotica ponosni su na akciju Stipendija, pošto su za 12 godina kroz program prošla 62 studenta/učenika sa ukupnim budžetom od oko 5.170.000 din. Ove godine stipendije će dobiti 8 studenata i 5 srednjoškolaca, u ukupnom iznosu od 1.500.000 dinara.
Moramo da napomenemo da ova akcija nije isključivo akcija Rotary Kluba Subotica, ovo je akcija subotičkih privrednika i Grada Subotice. ...Ova akcija ne bi mogla da se realizuje da iza nje ne stoje druge organizacije, Privrednici i Gradska uprava, ljudi dobre volje, koji su prepoznali akciju i finansijskim sredstvima podržali inicijativu Rotary Kluba Subotica.

Gradska Uprava, Kompanija Boysen abgassystem, Park Palić, Hotel Forum, Suboticagas, Cimgas, B+B senzors, NIFCO Germany, Goodwill, DG Company, Ivašped, Elementa, Selma, Htech, StudioPrezent, ExpresServis, Terax, North Engineerigng, MEP Design Studio, Material Exchange, samo su neke od firmi koje su svojim izrazitim zalaganjem doprinele uspešnosti akcije. Prvi Rotary klub u Subotici osnovan je davne 1929, ali je zbog ratnih dešavanja ugašen 1941., da bi se 1997.godine re-osnovao. Klub trenutno broji 23 člana i 5 kandidata za članstvo.
Ne smemo zaboraviti ni podmladak rotarijanskog pokreta, a to je Rotarkt klub Subotica koji okuplja profesionalce mlađe od 30.godina. Subotički Rotarakt trenutno broji 9 članova.

Šta je cilj Rotarija?
„SERVICE ABOVE YOUR SELF“  kao osnovni moto rotarija s obzirom da on najpotpunije izražava filozofiju nesebičnog volonterskog služenja. Spremnost na službu u svakodnevnom životu podrazumeva 4 osnovna pravca: služenje klubu, služenje profesiji, služenje zajednici i međunarodno služenje.
Jedan od najvećih projekata Rotary Kluba Subotica je Program stipendija.
Velika većina (od ukupno 68 prijava) bila je sa odličnim rezultatima, što je zadalo težak zadatak našoj komisiji, da izabere najbolje među najboljima. Međutim, prema pravilniku konkursa Rotary Kluba Subotica definisan je veoma detaljan sistem bodovanja, koji obuhvata sledeće kriterijume: uspeh u školi, socijalni status, zdravstveni status, odnosno drugi kriterijumi kao što su sportski rezultati na međunarodnom i
reprezentativnim nivou, rezultati na klupskom nivou, odnosno volonterske aktivnosti u neprofitnim organizacijama.

Detaljnim pregledom dokumentacije došlo do finalnog spiska stipendista:

Rang lista najboljih studenata
1 Teodora Gostović
2 Kristina Nađ Varga
3 Majda Stantić
4 Ivana Vojnić Tunić
5 Marko Zadrić Bardak
6 Darijo Bašić Palković
7 Miloš Pajić
8 Sara Čegar
Rang lista najboljih srednjoškolaca
1 Lazarela Stefanović
2 Balázs Bencsik Masa
3 Dario Vajda
4 Ognjen Tešić
5 Dunja Drobac
 

Fotograf: 
Custom Search