Odlični rezultati plivača Spartaka na mitingu u Somboru

Pon, 13.02.2023 - 17:02 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Proteklog vikenda, 11. i 12. februara u Somboru je održan međunarodni plivački miting „Polet kup 2023“ u organizaciji istoimenog somborskog kluba. Na takmičenju je nastupilo 230 takmičara iz 20 klubova Mađarske, Hrvatske, BiH i Srbije.

U dva dana takmičenja, plivači Spartaka su nastupili sa 45 takmičara u različitim uzrasnim kategorijama. Ostvarili su odlične rezultate osvojivši ukupno 48 medalja (16 zlatnih, 14 srebrnih i 18 bronzanih), a za najbolje takmičare u svojim uzrasnim kategorijama proglašeni su Dulić Lenka, Kozarić Filip i Stipić Sara.

Osvajači medalja od takmičara PK Spartak:

 • Kozarić Filip, zlatna na 50 kraul i srebrna na 50 prsno,
 • Dulić Lenka, dve zlatne, na 50 kraul i 50 prsno,
 • Runčev Maksim, srebrna na 50 kraul,
 • Perčić Mihajlo Roni, srebrna na 50 leđno,
 • Molnar Međeri Andrej, srebrna na 50 prsno,
 • Zelić Jelena, srebrna na 50 kraul i dve bronzane, na 50 delfin i 100 mešovito,
 • Simić Lorena, bronzana na 50 prsno,
 • Bojanić Sara, bronzana na 50 prsno,
 • Stipić Sara, četiri zlatne medalje, na 50, 100, 200 i 400 kraul,
 • Dulić Mateja, zlatna na 50 prsno,
 • Agović Vukašin, srebrna na 50 kraul i bronzanu na 100 mešovito,
 • Horvat Filip, srebrna na 50 prsno, bronzana na 50 leđno,
 • Ziđarev Leon, bronzana na 200 prsno,
 • Baćović Oleg, bronzana na 200 mešovito,
 • Zelić Milica, bronzana na 200 leđno,
 • Marks Luka, dve zlatne na 100 i 200 prsno,
 • Torbai Lena, zlatna na 50 delfin, srebrna na 50 prsno i dve bronzane, na 200 delfin i 50 delfin apsolutno,
 • Novović Miša, dve zlatne, na 100 i 200 delfin, i srebrna na 200 delfin apsolutno,
 • Novović Petra, tri srebrne medalje, 200 leđno, 100 i 200 mešovito,
 • Popović Katarina, tri bronzane medalje na 50, 100 i 200 leđno,
 • Ristić Aleksa, zlatna na 50 kraul apsolutno, i bronzana na 100 kraul apsolutno,
 • Peić Tukuljac Đorđe, dve srebrne medalje, na 50 i 200 prsno,
 • Šimić Lea Lucija, dve bronzane, na 50 i 200 prsno apsolutno,
 • Majerović Janja, bronzana na 200 prsno.

štafeta Spartaka u sastavu Horvat Filip, Agović Vukašin, Šimić Lorena i Zelić Jelena osvojila je zlatnu medalju, dok je bronzanu medalju osvojila štafeta u sastavu Ivković Veljko, Babijanović Luka, Belenzada Sara i Bojanić Sara. Štafeta najmlađih u sastavu Dulić Lenka, Kecojević Anastasija, Kozarić Filip i Perčić Mihajlo Roni je takođe osvojila zlatnu medalju.

Više o ovoj temi...

Projekat "Navijaj i igraj fer" održan je danas u sali Tehničke škole Ivan Sarić u saradnji Saveza za školski sport Vojvodine i Saveza za školski sport i pedagoga fizičke kulture Subotice

Dok su se na terenu održavale prijateljske odbojkaške utakmice u kojima su učestvovale devojčice šestih razreda subotičkih osnovnih škola na tribinama su bila deca nižih razreda koja su u stilu fer-pleja navijala za svoje favorite. Koristili su navijačke rekvizite izrađene na časovima na kojima se i govorilo o vrednostima sporta, ali i navijanja u smislu podrške svojim drugarima.

Predsednik Saveza za školski sport Vojvodine, Branislav Tešić istakao je da ovaj projekat traje neko vreme, a da je sada on implemetiran i u Subotici – Ovo je program koji se realizuje već...

detaljnije
Post date: Sre, 24.05.2023 - 23:47

Prvo kolo pionirske lige Srbije održano je u Subotici u subotu 13. maja. Na ovom takmičenju veliki uspeh su postigle gimnastičarke Sokolskog društva Spartak. 

U prvoj selekciji subotičanke su ekipno osvojile drugo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Molnar Dokić Astrid je bila treća. Ekipno drugo mesto osvojila je i druga selekcija. Pojedinačno istakla se Terek Štetić Nikoleta koja je osvojila prvo mesto u višeboju. Najveći uspeh subotičanke su ostvarile u trećoj selekciji gde su ekipno bile najbolje. Pojedinačno Prčić Leona je bila druga u višeboju. 

Takmičarke je predvodio trener Miloš Vucelić a sutkinja je bila Nada Drakulić. 

Post date: Sub, 13.05.2023 - 22:24

Poslednji nastavak priče sa Srđanom Dakićem u okviru teme "U razvoju dece fizička aktivnost i sport moraju imati važnu ulogu" donosimo važne činjenice o izboru sporta kod deteta i važnosti bavljena samim sportom.  

U vreme kada se gotovo svakodnevno izmišljaju nove varijante sportova, izbor je veliki. Kako napraviti pravi izbor koji neće biti podvučen komercijalizacijom, popularnošću...

– Što se tiče ritma specijalizacije sporta, prvo treba reći da postoje tri bazična sporta – gimnastika, plivanje i atletika. Plivanjem, na primer kroz program „majka i dete“, mogu se baviti i bebe. Ono pomaže razvoju svih čula, svih motoričkih receptora u telu bebe koja se razvija. O gimnastici smo već govorili, a što se atletike...

detaljnije
Post date: Pon, 13.03.2023 - 21:20

U subotu 4. marta završena je ovogodišnja Mini Maksi liga Subotice, koja je bila u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. 

Poslednji dan u balonu Kutens odigrani su finalni turniri u generacijama 2013 i 2014 godišta. Pobednici u obe generacije predstavljaće grad na Regionalnom i državnom prvenstvu.Po završetku finalnog dela sva deca koja su protekla tri meseca učestvovala u Ligi nagrađeni su zlatnim medaljama, a oni najbolji dobili su zaslužene pehare. Medalje i pehare dodelili su Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

U generaciji 2013 godišta na finalnom turniru ekipe su odigrale turnirski svako sa svakim nakon čega je bio poznat...

detaljnije
Post date: Ned, 05.03.2023 - 18:03

Subotički Rvački klub Spartak bio je domaćin Kupa Srbije u rvanju grčko rimskim stilom za mlađe pionire decu do 13 godina za oba pola koje je održanu u subotu 25. februara u subotičkoj Hali sportova.   

U muškoj konkurenciji učestvovalo je 18 klubova sa 87 takmičara dok je u ženskoj konkurenciji bilo 6 klubova. Ekipno prvo mesto osvojio je Radnički iz Sombora sa 131 bodom, drugi je bio Herkules sa 103 boda. 

Najbolji od mladih rvača Spartaka bio je Tankosić Dragan koji je osvojio 2. mesto u kategoriji do 31 kg. Istakao se još Nemedi Noel sa osvajanjem 5. mesta u kategoriji do 60 kilograma. 

Post date: Pon, 27.02.2023 - 21:09
Custom Search