Svečani prijem studenata prve godine na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija

Sub, 23.09.2023 - 10:51 -- nikola.tumbas

Svečani prijem studenata prve godine na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici

U petak 22. septembra 2023. godine održan je Svečani prijem brucoša na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici. Svečanom prijemu je prisustvovao gradonačelnik Subotice gospodin Stevan Bakić. Pored njega na prijemu su bili prisutni predstavnici visokoobrazovnih ustanova iz Subotice, predstavnici srednjih škola iz Subotice, Sombora i Ade, predstavnici nacionalnih saveta kao i partneri iz kompanija i organizacija sa kojima VTŠ uspešno sarađuje.

Prisutnima na svečanosti su se obratili i brucošima poželeli dobrodošlicu i uspeh u studiranju direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija prof. dr Igor Fürstner, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima prof. dr Zlatko Čović, koordinator za međunarodnu saradnju prof. dr Livia Sedmina i predstavnici Studentskog parlamenta Mate Pozder i Loreta Forgo. .

Svečanost je počela himnom „Bože pravde“ i studentskom himnom „Gaudemus igitur“ koje je izvela naša renomirana pevačica Bojana Stamenov. Nakon što je 64. generacija studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici položila zakletvu na srpskom i mađarskom jeziku, Bojana Stamenov je otpevala i pesmu „We Are the champions“ od grupe „Queen“.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search