FK Spartak predstavio Nenada Lalatovića

Čet, 16.11.2023 - 21:51 -- dejan.vukovic

Nakon sporazumnog raskida ugovora sa Aleksandrom Keržakovim, uprava FK Spartak je za novog šefa stručnog štaba angažovala Nenada Lalaotovića koji je danas i zvanično predstavljen u prisustvu predsednika Nikole Simovića i sportskog direktora Ljubiše Dunđerskog 

Predsednik kluba Nikola Simović prvo se zahvalio prošlom treneru - Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim bivšem šefu Keržakovu i njegovim pomoćnicima i da im poželim puno sreće u nastavku karijere. Novi šef struke je Nenad Lalatović, koji je radio u dosta klubova sa ogromnim uspehom. Pravio je vanserijske rezultate kao što je osvajanje Kupa i opstanak sa Radničkim iz Kragujevca u koji niko nije verovao. To dovoljno govori o njemu i njegovom radu. Pored njega u Stručnom štabu će kao prvi pomoćnik biti Milan Vještica, kondicioni trener ostaje Sergej, trener golmana Peštalić i drugi pomoćni trener Tutorić. Ugovor je potpisan do kraja sezone. Poželio bih svima nama uspeh a Lalatoviću dobrodošlicu i zahvalio bih mu se što smo se vrlo brzo dogovorili i što je prihvatio naš poziv. Siguran sam da je u ovoj situaciji on pravi čovek za naš klub. Mislim da imamo dobru ekipu i siguran sam da će nam pomoći da izborimo plej of što je bio zactan cilj.      

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski smaztra da je klub pronašao odličnog trenera za sadašnju situaciju - Poslednjih par utakmica imali smo slabije rezultate a tada dolazi do promena u fusdbalu, Klub se jako lako i brzo dogovorio sa Nenadom, a svi znamo o kakvom se treneru radi. Ubeđeni smo da je ovo pravi potez, da zajednički uradimo ono što je bio naš osnovni cilj ulazak u plej of. Subotica kao grad  i Spartak kao klub ceni  radnike i neko ko se žrtvuje za ono što radi i zato mislimo da je Nenad pravo rešenje za nas. 

Nenad Lalatović se prvo zahvalio na poverenju -  Pripala mi je velika čast što sam postao trener Spartaka koji je veliki klub. Iskren da budem ja sam znao da ću jednog dana biti trener ovde, jer uvek kada sam dolazio imao sam osećaj da ću dobiti tu čast da budem trener Spartaka.  Kada su me nazvali bukvalno smo se dogovorili za dva minuta. Svestan sam situacije i radosno sam prihvatio poziv. Znam da neće biti lako jer imamo ambicije da uđemo u plej of. Imamo dobar tim, ali neke stvari moraju da se menjaju. Tu pre svega mislim na defanzivnu igru jer je Spartak u poslednje vreme primio pet golova. Moramo popraviti i efikasnost, da ti momci veruju u sebe. Ovaj tim je dobro selektiran i mislim da zaslužuju da budu u plej ofu. Subotica mora imati stabilnog i jakog superligaša i verujem da ćemo biti među osam najboljih. Najbitnije je da sada upoznam ekipu, da vidim šta je problem. Nikom mesto nije zagarantovano, ko se zalaže i radi na treninzima taj će igrati. Meni trebaju igrači koji žive za pobedu jer sam i ja takav. Na svakoj utakmici i treningu ja dajem 200 posto sebe a tako će morati i oni da razmišljaju. Super liga je izjednačena i svako može svakoga da pobedi. U narednih šest utakmica gostujemo čak četiri puta, ali verujem u sebe i u svoj tim.      

Photo: Gorana Perčić

Tagovi: 
Custom Search