Druga faza programa "Moja prva plata"

Kategorija: 

Национална служба за запошљавање је 10.10.2023. године расписала Јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ.

Отпочела је друга фаза програма Моја прва плата.

Друга фаза је намењена незапосленим лицима до 30 година старости који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање и немају радно искуство у стуци, односној у образовању за које су се школовали. Право на пријаву имају лица са минимум средњим образовањем. Пријава за учешће на програму Моја прва плата траје од 13.11. до 07.12.2023. године, на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.

Сва заинтересована лица, могу да добију додатне информације о овом програму у Суботичкој филијали НСЗ на телефон 024-644-600, могу да се пријаве на евиденцију незапослених лица у НСЗ и да конкуришу на поменути програм преко сајта www.mojaprvaplata.gov.rs.

Планирано је да се у програм „Моја прва плата“ у новом циклусу укључи до 10.000 младих старости до 30 година, са најмање средњим образовањем и без радног искуства. Програм ће се спроводити код послодавца, у приватном и јавном сектору, у трајању од 9 месеци, а реализује се без заснивања радног односа.

Током трајања програма, Национална служба за запошљавање ће на месечном нивоу исплаћивати младима са средњим образовањем новчану накнаду у износу од 28.000 динара, док ће младима са високим образовањем исплаћивати 34.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Овим програмом даје се могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца, у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање.

Јавни позив за овогодишњи програм „Моја прва плата“ и све информације о програму налазе се на сајту Националне службе за запошљавање (www.nsz.gov.rs), као и сајту Моја прва плата (www.mojaprvaplata.gov.rs).

 

Custom Search