Inspira grupa dodelila stipendije najboljim studentima u Subotici

Kategorija: 
Izvor: 

Stigla je 7. generacija Inspira Start stipendista!
Inspira grupa dodelila stipendije najboljim studentima u Subotici

Inspira grupa je, sedmu godinu zaredom, u okviru Inspira Start programa, dodelila stipendije studentima Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija (VTŠ) u Subotici. Pored novčanog iznosa od 360.000 dinara u 12 mesečnih rata, pet studenata je dobilo praksu u kompaniji kako bi steklo praktična znanja neohodna za rad na tržištu, ali i mogućnost zaposlenja posle završenog fakulteta.
Proces selekcije podrazumevao je rešavanje zadataka i intervjue. Kako je navela Slađana Kovačić, iz odeljenja ljudskih resursa Inspira grupe, ove godine pristigao je rekordan broj prijava.
U konkurenciji 80 prijavljenih dobitnici stipendija su Dominik Gere, Ivana Čuljak i Veljko Bogdan sa VTŠ-a i Maja Savić i Mila Lebović sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.
Mila Lebović studira poslovnu informatiku na Ekonomskom fakultetu, a praksu je dobila na poziciji produkt menadžer, na sajtu Polovni automobili.

„Aplicirala sam za ovu poziciju, jer dolazim sa smera koji spaja IT i biznis, i želela sam da nastavim da učim i razvijam svoje veštine u tom pravcu. Ovaj program je velika inspiracija za jednog studenta, zbog toga što zahvaljujući stipendiji, postaje nezavisniji od roditelja, i što, ukoliko se dobro pokaže, može da očekuje zaposlenje nakon završene prakse. Dobiti stipendiju u Inspira grupi je poseban osećaj, s obzirom da proces selekcije izgleda kao da ste se prijavili za pravi posao. Velika je motivacija kada kompanija poput Inspira grupe prepozna vaš trud, znanje, razmišljanje, ideje i izabere baš vas da budete deo njihovog tima”, istakla je Mila Lebović.
Nakon što su čestitali i dodeli stipendije, novoj generaciji Inspira Start programa dobrodošlicu su poželeli: Branimir Gajić, direktor i suosnivač Inspira grupe, Tanja Ikić, direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije Inspira grupe, prof. dr Zlatko Čović sa VTŠ-a i doc. dr Mirjana Marić sa Ekonomskog fakulteta.
„Radujemo se što je toliko studenata ove godine prepoznalo potencijal Inspira Start programa. Za sedam godina, stipendije je dobilo 34 studenta, dok su 22 nakon završene prakse postali naše kolege. Nastavljamo sa višegodišnjom praksom stipendiranja studenata, unapređujući je svake godine. Nastavljamo da ulažemo u Suboticu, gde nam je i matično sedište, jer želimo da zadržimo mlade talente u našem gradu,” rekla je Tanja Ikić.
Inspira Start programom kompanija želi da podrži mlade talente, vrati im veru da vredi ostati u Subotici i pruži im perspektivu karijernog razvoja.

Custom Search