Најављен дочек нове 2024. године на Тргу слободе

Čet, 28.12.2023 - 20:12 -- nikola.tumbas

У оквиру  дочека Нове године на суботичком Тргу слободе, у недељу, 31. децембра 2023. године  од 22.30 часова концерт ће одржати трубачки оркестар Бобана и Марка Марковића. Нова 2024. година биће дочекана уз ватромет и звуке валцера. У петак 29. децембра за све љубитеље класичне музике  Суботички симфонијски оркестар одржаће гала концерт у Великој већници Градске куће“, најавила је, на прес-конференцији у Медија-центру, Јасмина Стевановић, координаторка Радне групе за организовање прославе дочека нове 2024. године.|

Подсетила је да трубачки оркестар Бобана и Марка Марковића, познат свуда у свету и популаран како у Србији тако у земљама у окружењу, стоји иза чувених композиција „Месечина“ и „Калашњиков“', и да га је чувени музички магазин „Сонглинес“ уврстио у листу од 50 највећих светских инструменталиста. 

Бобан Марковић је име које обећава спектакл на суботичком тргу. Зато без обзира на временску прогнозу, позивамо суграђане да дођу на Трг јер заиста немамо прилику да често присуствујемо оваквом једном догађају и да слушамо овакве музичаре, који направе атракцију где год се појавe“, истакла је Јасмина Стевановић.

Празничну атмосферу ће употпунити и део новогодишњег вашара, који ће понудити Суботичанима и њиховим гостима гастрономски ужитак уз кувано вино. У ограђеном простору ће бити предузете све мере безбедности, неће бити могуће уношење стаклене амбалаже и пиротехничких средстава.

Према речима уметничког директора Суботичког симфонијског оркестра Милоша Николића, овогодишњи програм гала концерта ће бити из два дела.

У првом делу програма свираће се Вердијеве арије, а у другом ће се изводити дела Штрауса. Сваке године се трудимо на направимо озбиљан, али и атрактиван програм за нашу публику. Имамо два изузетна гласа, сопран Весну Ђурковић, првакињу Народног позоришта из Београда, и баритон Жељка Андрића, првака опере СНП, уз нашег диригента Микицу Јевтића“, казао је Милош Николић.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search