Fudbalerke Spartaka započele sa pripremama

Čet, 18.01.2024 - 22:20 -- dejan.vukovic

Ženski fudbalski klub Spartak započeo je sa pripremama za nastavak sezone. Na konferenciji za štampu je izneto da je pred Upravom delikatan posao, borba na tri fronta. Pored dva sportska, takmičenje u Super ligi Srbije i u Kupu tu je i borba pred Međunarodnom arbitražnom komisijom u Lozani.  

Predstavnicima medija obratili su se Zoran Arsić, predsednik ŽFK Spartak i Tijana Filipović, zamenik kapitena. Predsednik je istakao visoke ambicije kluba u nastavku sezone a osvrnuo se i na oduzimanje bodova od strane Disciplinske komisije FSS  – Nemamo nikakvu tajnu da je od momenta kada je Fudbalski Savez Srbije angažovao Predsednicu Crvene Zvezde na funkciju Potpredsenika Saveza počeo neravnopravan status Spartaka. Prema tome, imamo jako bitan zadatak da igrače na terenu motivišemo, a da mi sa aspekta i rukovodstva kluba pokušamo sve što je do nas da obezbedimo ravnopravan status.

Po oceni Disciplnske komisije sporna je utakmica 4. kola Super lige Srbije koja je odigrana 4. oktobra u kojoj je Spartak u Subotici savladao Crvenu Zvezdu sa 1:0. Prema aktuelnim pravilima Fudbalskog saveza Srbije, u domaćem takmičenju mogu da istovremeno na terenu budu četiri strankinje. Za subotičanke su u tom susretu nastupale Langdok, Ostrem, Hansen i Boduva, kao strankinje, dok je peta bila Fani Vago, koja, međutim, kao igračica sa EU pasošem (Mađarska) se izjednačuje sa domaćim igračicama. U obrazloženju FSS-a se osporava nastup Fani Vago, nju navode kao stranca-amatera, dok iz Spartaka prilažu informaciju o potpisanom profesionalnom ugovoru datiranom na 15. septembar 2023. godine.

Pošto zbog objektivnih razloga na prozivci nije bila kapiten Violeta Slovića, ispred igračica obratila se njena zamenica Tijana Filipović - igračice su spremne za dobar rad. Motivisane smo da na terenu pokažemo kako se bori za novu tituleu. Violeta nije tu sa nama, ali ona će nam se za koji dan priključiti i dalje biti naš lider. Drago mi je da su sve devojke tu sigurna sam i da ćemo sve dati od sebe da ostvarimo naše ciljeve ove sezone

U klubu je došlo do određenih kadrovskih promena, Hansen, Ostrem i Pavarin su napustile ekipu kao i pomoćni trener Miroslav Beljin i Branislav Radojčić, trener golmana.

 

Tagovi: 
Custom Search