Uspešni subotički džudisti na turniru u Segedinu

Uto, 20.02.2024 - 20:59 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda dva subotička džudo kluba sa svojim mlađim takmičarima učestvovali su na međunarodnom turniru "Beton Kup 2024" koji je održan u Segedinu. 

Spartak nije nastupio u punom sastavu, ali odlični rezultati nisu izostali. Osvojili su čak 6 medalja od kojih tri zlatne.  U konkurenciji poletaraca, Kokai Dorina osvajila je bronzanu medalju  a Rajačic Dragan se okitio zlatnom. Kod mlađih pionira Relja Žagar je osvojio bronzanu medalju, dok su Luka Milić i Jovana Bogić osvojili po zlatnu. U starijim pionirima bronzanu medalju osvojila je Emilia Makai. Džudo klub Spartak i na ovaj turnir je vodio mlade džudiste koji su po prvi put nastupili na nekom takmičenju. Ekipu je predvodio trener Milan Bogić. 

Na ovom međunarodnom turniru učestvovali su i takmičari džudo kluba "Mija&Zorka" koji su takođe osvojili šest medalja. Aleksandar Štajnfeld i Danilo Lončarević osvojili su zlatne medalje, dok su Sara Boljević i Antea Nemet imale pravo da učestvuju u dve uzrasne kategorije što su iskoristile i okitile se sa po 2 medalje. Sara je u svojoj uzrasnoj kategoriji osvojila drugo mesto, dok je u starijoj uzrasnoj kategoriji bila prva. Njena klupska drugarica Antea je u svojoj uzrasnoj kategoriji osvojila 3. mesto a u starijoj uzrasnoj kategoriji je osvojila 1. mesto. Ekipu na ovom takmičenju predvodio trener Slavko Bašić.

Custom Search