Jedriličari Palića na međunarodnoj regati u Puli

Uto, 27.02.2024 - 17:50 -- dejan.vukovic

Takmičari Jedrličarskog kluba Palić su proteklog vikenda  24. i 25. februara učestvovali na Međunarodnoj regati "18. memorijal Zlatana Pačenkovića" koji se održao Puli, Hrvatska.

Uz idealne uslove za jedrenje, održano je ukupno pet trka od kojih tri tokom prvog dana i dve na dan finala. Za takmičare JK Palić ovo je bila pripremna regata za predstojeću sezonu koja uskoro počinje u Srbiji sa Prvomajskom regatom koja se održav ana Palićkom jezeru od 1 do 3. maja.

Mladi jedriličari su ostvarili dobre rezultate i potvrdili svoj  trud uložen u treninge. Dario Bešić je u konkurenciji ILCA 6 klasa osvojio 5. mesto, što je odličan rezultat. U kategoriji ILCA 4, Nenad Zakić je zauzeo 9. mesto, a Bertalan Molnar se plasirao na 19. poziciju. Među najmlađim takmičarima, u klasi OPTIMIST, Anđela Drakulić je zauzela 70. mesto, dok je Marko Atić osvojio 91. mesto. Tim je predvodio trener Dejan Zakić.

Učešće na ovako prestižnoj regati i postignuti rezultati su izvanredan podvig za jedriličare Palića. Stečeno iskustvo biće im od velike vrednosti za njihov budući razvoj i ostvarenje još većih uspeha u jedriličarskom sportu.

Custom Search