Druženje mališana vrtića "Čarobna šuma" sa ponijima

Čet, 28.03.2024 - 22:21 -- dejan.vukovic

Mališani vrtića "Čarobna Šuma" danas su imali priliku da se druže sa ponijima u dvorištu objekta i Visoke škole strukovnih studija.   

Po rečima direktorice "Čarobna šuma", Dolores Štefanek vrtić se rado odazvao saradnji sa profesorkama iz Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i konjičkim klubom "Imperial". Radionica jahanja ponija bila je zaista fantastično iskustvo za decu. "Organizovali smo ovu aktivnost kako bi svojim mališanima pružili priliku da se povežu s prirodom na jedan poseban način, istovremeno učeći o brizi prema životinjama i razvijajući svoje motoričke veštine. Nadam se da ćemo ponoviti ovo iskustvo."

Konjički klub Imperial bavi se obukom budućih jahača naglasila je Tereza Keresteš - " Pošto radimo i sa malom decom došli smo u ovaj objekat gde ima puno mališana da prezentujemo naš rad i da pokažemo da se u Subotici mogu jahati dobri konji. Decu od dve do deset godina obučavamo jahanju na ponijima a preko deset na velikim konjima. Svi zainteresovani mogu nas kontaktirati preko društvenih mreža ili u ulici Bodriogvari Ferenc 168 gde se malazi naša ergela."   

U organizaciju cele akcije uključili su se i profesori glume sa Visoke škole strukovnih studija. Profesorka Isidora Stambolić iznela je svoje utiske - "U saradnji sa vrtićem Čarobna šuma imali smo prilike da jašemo ponije. Mi smo doveli našu decu iz školice glume. Bilo je ovo jedno praznično iznenađenje i obeležavanja početka proleća i predstojećih praznika. Nadam se da su se svi lepo proveli i da smo im stvorili jednu lepu uspomenu koja će im ostati u srcu. "

 

Custom Search