Uspešni takmičari KBK Top Fighter na dva takmičenja

Sre, 03.04.2024 - 14:45 -- dejan.vukovic

Takmičari Kik boks Kluba „Top Fighter“ proteklog vikenda su učestvovali na dva takmičenja u Prokuplju na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u boksu za mlađe uzraste i u Novom Sadu gde je održano Prvenstvo Vojvodine uz disciplini ful kontakt. 

U Prokuplju na pojedinačnom prvenstvu Srbije za mlađe kategorije nastupilo je 240 boksera među kojima su takmičari Top Fightera osvojili dve medalje, po jednu srebrnu i bronzanu. Kadet Stefan Repčen je u kategoriji do 40 kg, u četvrtfinalu pobedio prekidom u prvoj rundi, dok je u polufinalu odlukom sudija Repčen izgubio na poene i osvojio treće mesto. Junior Aleksandar Tot je u kategoriji do 48 kg, u četvrtfinalu i polufinalu ostvario dve pobede na poene, da bi u finalu presudilo iskustvo protivnika pa je Tot morao da se zadovolji srebrnom medaljom.

Na Prvenstvu Vojvodine u ful kontaktu debitovao je stariji juniori Aleks Lošonc u kategoriji do 86kg. On je u polufinalu pobedio prekidom u prvoj rundi, pogodio je desni midl kik nakon kojeg protivnik nije mogao da nastavi borbu, dok je u finalu doživeo poraz od fizički mnogo jačeg borca, čime je došao do srebrne medalje. Još jedna debitantkinja, juniorka Milena Kovačević koja se takmiči u kategoriji do 70 kg, prebačena je u seniorke kako bi imala borbu i stekla iskustvo. U finalnom meču je izgubila na poene od iskusnije takmičarke čime je osvojila srebrnu medalju. Takođe u finalu seniora, debitant Bojan Miškolci iz kategorije do 75 kg prelazi u kategoriju do 81 kg kako bi imao borbu i gubi na poene jer je trema na njegovom prvom meču učinila svoje, i osvaja srebrnu medalju.

Nakon godinu dana pauze, senior Nikola Kolar vratio se na takmičenja, u kategoriji do 67 kg, u polufinalu je izgubio na poene 2:1 u neizvesnoj borbi do samog kraja meča čime je došao do bronzane medalje. Među starijim juniorima zanimljiv je bio meč Toldi Martina u kategoriji do 67 kg koji je vodio sve tri runde, da bi protivnik u poslednjoj sekundi meča izjednačio kod dvoje sudija čime je kompjuter automatski dodelio pobedu protivniku. Seniorka Milica Despotović ponovo je bila uspešna pa je u svojoj kategoriji do 52 kg već rutinski osvojila zlatnu medalju.

Trener Alen Heralić zadovoiljan je nastupima svojih takmičara - Osvojene medalje Repčena i Tota sa prvenstva države u boksu su prve za naš klub otkako sam pre šest godina došao u klub i to nam veoma znači. Njihov nastup ne bi bio moguć da nije bilo bokserskog kluba Sloven iz Rume za koji smo nastupali. Ovom prilikom se zahvaljujem trenerima, Zoranu i Aleksandru Jovičiću koji su obezbedili četvorodnedvne pripreme pre takmičenja i koji su decu vodili kroz mečeve na Prvenstvu Srbije u boksu, u Prokoplju.

Custom Search