ANA ADAMOVIĆ 1400 DANA - Pričaonica: PUTOVANJE IZ SNOVA

Pet, 19.04.2024 - 14:23 -- Savremena galer...

ANA  ADAMOVIĆ 1400 DANA

Pričaonica: PUTOVANJE IZ SNOVA

Savremena galerija Subotica, Park Ferenca Rajhla 5.

utorak, 23. april 2024, 19 časova

Pozivamo vas da učestvujete u pričaonici PUTOVANJE IZ SNOVA koja će se održati u okviru pratećih programa izložbe 1400 DANA umetnice Ane Adamović.

Ana Adamović bavi se fenomenom masovnog turizma kroz svoj višegodišnji projekat TEMATSKI PARK kao nekom vrstom potrage za srećom, kao i ukorenjenom vezom između turizma i medijuma fotografije. Radovi iz serije nastaju analognom tehnikom kroz koju se turista pojavljuje ne kao povlašćeni pojedinac na odmoru, već sve više kao pripadnik bezmerne mase koja svetom putuje zahvaljujući jeftinim letovima i vreme provodi na mestima koja se po malo čemu razlikuju jedna od drugih, mesta koja se u današnjem svetu globalnog turizma prikazuju kao idilična mesta na kojima se svi (konzumeristički) snovi ostvaruju.

Gde danas putujemo? Kako biramo destinacije? Šta nam je važno da sačuvamo na svojim fotografijama? Kako se putovalo nekada? Ovo su samo neka od pitanja o kojima ćemo govoriti a pričaonicu će voditi Ivana Ćirić, profesorka u Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević“ i Boris Tot, turistički vodič uz asistenciju Jasmine Jovančić Vidaković, više muzejske edukatorke SGSU.

Pridružite nam se u pričama o našim i vašim putovanjima.

Sve vas srdačno očekujemo :)

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Uto, 23.04.2024 - 19:00
Vreme održavanja - kraj: 
Uto, 23.04.2024 - 20:00
Kategorija: 
Custom Search