Arhiva

Dan kada se druže Jugosloveni

Uto, 02.05.2023 - 17:42 -- nikola.tumbas

Na prostorima parka IV Mini Jugoslavije, tradicionalno 2.maja, održan je skup svih poklonika exYU i onih koji su verovali u ideale te zemlje.

Subotički jugonostalgičari

Uto, 29.11.2016 - 22:41 -- nikola.tumbas

Danas je obeležen 29. novembar u Subotici. Dan koji mnogima koji se sećaju života u ExYU izaziva sa pravom nostalgiju i emocije.

Jugoslovenstvo posle svega

Sub, 19.11.2016 - 02:00 -- nikola.tumbas

Promocija knjige koja je okupila sve Jugoslovene i komuniste u Subotici.

Skup jugonostalgičara u 4. Mini Jugoslaviji

Čet, 02.05.2013 - 22:00 -- nacuk.zoltan

Tradicionalno, 2.maja na imanju Blaška Gabrića u Subotici održava se skup Jugonostalgičara iz Zemlje i okruženja u 4. Mini Jugoslaviji. Manifestaciju je otvorio Blaško Gabrić sa tužnom konstatacijom da možda više neće biti 4. Jugoslavije zbog finansijskih poteškoća. No nadamo se da do toga neće doći. Učesnicima se obratio i Mikloš Olajoš Nađ, a zatim je usledio kulturno-zabavni program uz narodno veselje do kasnih sati.

Četvrta Jugoslavija

Pet, 02.05.2003 - 00:00 -- nikola.tumbas

Globus - Žal za svojom prošlosti odnosno mladosti ... Svi subotičani (iz grada sa nekada naviše jugoslovena u ExYU), koji su razočarani sa nestankom bivše Jugoslavije, imali su prilike da se podsete kako su izgledale manje prigodne svečanosti u organizaciji SKJ. Kratko putiovanje u prošlost im je omogućio Blaško Gabrić. Pokušavajući da zaustavi točak vremena Blaško je kreirao 4. Jugoslaviju. U ulici Otmara Majera (prosto rečeno iza bolnice) na placu kod svoje štamparije GLOBUS, Blaško je proglasio 4. Jugoslaviju.

Cyber Yugoslavia

Sub, 25.11.2000 - 12:00 -- nikola.tumbas

SUBOTICA -- SAJBERJUGA International meeting of The Secretaries of Cyber Yugoslavia SUBOTICA,

25. November

Todays meeting of Secretaries, is some kind of coping the virtual wold created on internet in non virtual real world, in this case in Subotica. This was said on Millenium meeting citizens - secretaries of Cyber Yugoslavia, CY u Subotici.

Custom Search