Nikola Tumbas

Ponavlja se priča koja se desila i za vreme izgradnje autoputa, kada se vukao pesak kroz ulice Paliča: putevi uništeni, kuće se "raspadaju" a građani nemaju mir.

Balaž Sabo Šipoš, ispred tridesetak okupljenih građana na uglu Zorkine i Erdutske ulice ukazao je na probleme sa kojima su suočeni stanovnici ove mesne zajednice u okolini ovih ulica.

Enorman broj teških kamiona, od 500 do 1000 dnevno, tunji kroz usku ulicu i  narušava normalan život ove zajednice.

Apel je da se kako tako brzina kretanja kamiona smanji i da se bar naspu neke deonice sa tucanikom da budu prohodne i za druga vozila.

Izjava u prilogu...

 

 

Čet, 29.02.2024 - 11:21

U prilogu obraćanje Roberta Šebeka, predsednika Gro SSP Subotica i Dragana Đilasa, lidera stranke, kao i odgovori na pitanja novinara.

Sre, 21.02.2024 - 22:05

Izgoreli auti, dosta liče jedan na drugi, no dva vozila u kratkom razmaku izgorela u centru grada prvo kod parkinga iza Otvorenog univerziteta pa ovo na Radijalcu, traže pojašnjenje.
Za sada policija kaže - U toku je rad na utvrđivanju svih detalja i činjenica za požar na vozilu.
Čekamo rezultat.

Uto, 20.02.2024 - 15:47

 Na vodozahvatu 1 iza exZorke održana je press konferencija gde su Góli Csilla, član Gradskog veća zadužena za oblast komunalnih delatnosti i razvoja) i JKP “Vodovod i kanalizacija“ Subotica (Sugár György, direktor) dali izjave medijima vezano za aktuelnu zamenu filtera.

Uto, 13.02.2024 - 22:28

Javna sednica Komisije za planove održana je dana u plavoj sali gde su zainteresovani građani mogli da čuju odgovore na njihove primedbe upućene na predlog rešenja Nacrta plana detaljne regulacije za prostor između ulica Frankopanske, Sep ferenca, Aleja Maršala Tita i Petra Lekovića.

Takođe, ako neko nije ranije predao primedbu mogao je i sada usmeno da je da. Zavedeno je bilo dvadeset primedbi i na svaku od njih odgovor je dao arh Petar Andrić zadužen za ovaj nacrt..

Pre početka sednice, predsednica komisije, Zagorka Panić, skrenula je pažnju prisutnim medijima da je sednica javna ali nije za novinare, odnosno da nema snimanja. No, potom je rekla da ipak dozvoljava...

detaljnije
Uto, 13.02.2024 - 19:27

Tradicionalno u Starom Žedniku ZZ Sto-Vet je organizovao XI Mali sajam semena koji je uvek dobro posećen os strane poljoprivrednika iz ovih krajeva jer se na licu mesta mogu upoznati sa svim novinam kao i informacija oko poljoprivrednih gazdinstava vezano za subvencije kao i novim pravilima igre pri dobijanju istih. Takođe i o povratu subvenicja za gorivio...

Glavna tema je zbof toga bila prezentacija eAgrar od strane Damira Varge iz stručne službe.

Apel

...

detaljnije
Sub, 10.02.2024 - 20:18

Ovog puta organizatori su bili spremni i fanaka je bilo u izobilju sa prigodnom cenom od 100 din. Druženje je trajo, ali mi smo bili došli rano i rano otišli tako da nema dovoljno ilustracija posećenosti događaja. A i nije bio slobodan dan, praznik kako se desilo prošli put.

Pet, 09.02.2024 - 08:28

Gledalište scene Jadran, Narodnog pozorišta, drame na srpskom jeziku, bilo je prepuno za večerašnju premijeru i čini se da je komična predstava komunicirala sa velikim delom publike, a sa nekima baš i ne. Ali sve to stvar ukusa, o kojima se ne da raspravljati.

Više o predstavi pogledajte ovde u najavi https://www.subotica.info/2024/01/30/nusicev-poslanik-premijerno-u-narod...

Pon, 05.02.2024 - 23:08

Volonteri Savremene galerije Subotica poželeli su da obiđu subotičku džamiju pa je Nela Tonković, kustos galerije kontaktirala predsednika Islamske zajednice u našem gradu za ovu opciju na šta je Ibazer Uzairi, odgovorio naravno sa dobrodošlicom zainetesovanima.

I tako se jučer desio obilazak iste gde su radoznali sugrađani po prvi puta videli unutrašnjost džamije i saznali mnoge detalje, kako o objektu tako isto i religiji islama.

U prilogu odgovori na sva pitanja koji su postavljeni tom prilikom.

Inače u džamiji se redovno dešavaju događanja u smislu raznih predavanja koja su otvorena za sve zainteresovane da prisustvuju.

Extra...

detaljnije
Čet, 01.02.2024 - 21:47

Ideja je bila okupiti ljude na dobru hranu, muziku i druženje uz tamburaše, a sredstva prikupljena uložiti u FK Tavankut.

Nebojša Poljaković, sekretar kluba nešto o tome u prilogu.

Događaj se razvio kasnije posle 12.00.

LIVE prenos je bio na - https://fb.watch/pQ_BGh-iNN/

Sub, 27.01.2024 - 18:46
Custom Search
Subscribe to Nikola Tumbas