PU Subotica

У периоду од 25. априла до 1. маја 2024. године, припадници саобраћајне полиције спровешће акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање и санкционисање прекршаја прекорачења брзине.

Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати сверасположиве уређаје за мерење брзине кретања - ручнерадаре, радаре у системима видео надзора и уређаје замерење брзине у возилима без обележја полиције(„пресретачима“), док ће на аутопутевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Напомињемо да ће у склопу ове акције, која се реализује у сарадњи са организацијом ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), у среду, 01. маја, увремену од 00,00 до 24,00 часа, реализовати акција „Speed Marathon“, током које ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у...

detaljnije
Pet, 19.04.2024 - 12:45

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla oko kilogram bruto težine marihuane, nekoliko semenki ove opojne droge, manju količinu amfetamina kao i četiri digitalne vagice.

Takođe, nađen je i pištolj sa prigušivačem i nekoliko komada municije, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nakon saslušanja kod sudije za maloletnike Višeg suda u Subotici, određen mu je pritvor.

Ned, 14.04.2024 - 09:56

Припадници Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе у Суботици зауставили су тридесетогодишьег немачког држављанина због прекорачења просечне брзине на аутопуту Нови Сад - Суботица.

Системом за мерење просечне брзине утврђено jе да се учинилац прекршаја на деоници од Врбаса до Бачке Тополе кретао возилом ,,ауди'', просечном брином од 224,9 километра на час.

Прекршајни суд у Суботици осудио је учиниоца прекршаја на новчану казну од 100.000 динара и заштитну меру забране управљања моторним возилом на територији Републике Србије у трајању од осам месеци.

Ned, 31.03.2024 - 20:00

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су В. Ђ. (1981) из Малог Иђоша због постојања основа сумње да је учинио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полициjа је приликом претреса стана и других просторија које користи осумњичени пронашла већи број тегли и кутија у којима се налазило укупно око 3,5 килограма марихуане.
Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужулаштву у Суботици. Након саслушања, судија Вишег суда у Суботици одредио му је притвор до 30 дана.

Pon, 22.01.2024 - 15:31

Zbog najavljenih većih snežnih padavina i značaino nižih temperatura koje su najavliene za danas i naredne dane, apelujemo na vozače da adekvatno pripreme svoja vozila za put i da obavezno koriste zimsku opremu.

Podsećamo da je u postojećim vremenskim uslovima, kada su na putu sneg, led ili poledica, obavezno korišćenje zimskih pneumatika, čija dubina šare ne sme biti mania od 4 milimetra, dok su na putevima van naselja obavezan deo zimske opreme i lanci za sneg ili drug uređaji za povećanje trakcije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe apeluie na vozače da brzinu kretania vozila prilagode postojećim vremenskim uslovima, da drže veće odstoianje i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožniom i nepropisnim preticaniem

Uto, 09.01.2024 - 12:24

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против тероризма, у наставку акције сузбијања ирегуларних миграција, ухапсили су авганистанског држављанина М. Н., који се сумњичи да је члан криминалне групе која се бави кријумчарењем ирегуларних миграната на територији Републике Србије.

У заједничкој акцији са припадницима Полицијске управе у Суботици, Антитерористичке групе Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката од осумњиченог је одузета снајперска пушка, оптика за снајпер, две аутоматске пушке, оквири за аутоматску пушку и 568 комада муниције, које је М. Н., како се сумња, закопао у шумском подручју у близини Суботице.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и...

detaljnije
Uto, 26.12.2023 - 11:56

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су јутрос у Сомбору П. М. (1988) и И. Ч. (1998) из Суботице због постојања основа сумње да су извршили кривично дело убиство.

Сумња се да су они, средином октобра, у близини једне пумпе у Суботици, хицима из ватреног оружја пуцали на двадесетједногодишњег суграђанина и усмртили га.

У акцији хапшења учествовале су полицијске управе у Суботици, Сомбору и Жандармерија. По налогу Вишег јавног тужилаштва у Суботици, осумњиченима је одређен притвор до 30 дана.

Čet, 30.11.2023 - 11:34

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo konkurs za upis 1.100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu se prijaviti do 11. avgusta, u policijskim stanicama po mestu prebivališta.

Od 1.100 polaznika Centra za policijsku obuku, 550 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 300 saobraćajni policajac i 250 na radnom mestu granični policajac.

Kandidati za polaznike se prilikom...

detaljnije
Čet, 27.07.2023 - 15:30

Припадници Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе у Суботици ухапсили су Б. С. (1995) из Прешева због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Полиција је приликом контроле ,,аудија'' којим је осумњичени управљао, пронашла две аутоматске пушке са три оквира и 150 метака, сакривенe испод хладњака.
Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова у ком року ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

Uto, 25.07.2023 - 07:46

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici isključili su iz saobraćaja šezdesetčetvorogodišnjeg biciklistu koji je vozio sa 4,61 promil alkohola u organizmu. On je zadržan u službenim prostorijama policije i protiv njega je podneta odgovarajuća prekršajna prijava.

Sudija prekršajnog suda u Subotici izrekao mu je kaznu od 30 dana zatvora.

Sre, 19.07.2023 - 16:18
Custom Search
Subscribe to PU Subotica