Etničke zajednice

Осмомартовска aкција фондације „Македонско сунце“

И ове 2024. године девету годину за редом спроводи се Осмомартовска акција Фондације „Македонско сунце“, на годишњицу обележавања 8. марта, дана борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца, дана женске солидарности и афирмације женских права, подсећамо жене и мушкарце да је један од основних правних принципа заштићен Уставом и међународним актима, принцип о забрани дискриминације.

Manifestacija informativnog makedonskog centra

Манифестација новинско издавачке установе
,Македонски информативни и издавачки центар“
„Караван културе“ у Суботици

Осмомартовска акција Фондације „Македонско сунце“

И ове 2023. године осму годину за редом спроводи се Осмомартовска акција Фондације „Македонско сунце“, на годишњицу обележавања 8. марта, дана борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца, дана женске солидарности и афирмације женских права, подсећамо жене и мушкарце да је један од основних правних принципа заштићен Уставом и међународним актима, принцип о забрани дискриминације.

Фондација Македонско сунце обележава Међународни дан људских права и позива на конкурс људска права 2022

Међународни Дан људских права Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 10. децембар за Дан људских права 1950. године како би скренула пажњу „народа света“ на две године раније потписну Универзалну декларацију о људским правима, као први свеобухватни инструмент заштите људских права. Декларација по први пут у историји човечанстава прокламује заједничке стандарде људских права које треба да постигну сви народи и све нације света, „Сва људска бића рађају се слободна и једнака у достојанству и правима“ одређује први члан декларације.

Македонско сунце: 11. октобар - Дан народног устанка

Македонска национална заједница у Суботици, у организацији Фондације „Македонско сунце“ и ове 2022.године, обележава празник 11. октобар - Дан народног устанка, изложбом посвећеној борби против фашизма и пратећим програмом у оквиру манифестације дани македонске културе.

Овом приликом честитамо свим нашим суграђанима Македонског порекла пазник, желимо да га проведете радосно и у миру, испуњени вером и љубављу поносни на своје порекло.

Конференција о односу медија и младих у сусрет предстојећем попису становништва и изборима за националне савете мањинских заједница

Новинско издавачка установа "Македонски информативни и издавачки центар" одржала је у Суботици дана 10. 09. 2022. године у просторијама „Отвореног Универзитета“ конференцију на тему односа младих и медија у сусрет предстојећем попису становништва и изборима за националне савете мањинских заједница. Колико је важно да млади разумеју медијски садржај који им се пласира, али и да учествују у његовом страварању, главне су теме о којима се говорило на конференцији.

Македонско сунце - Дан државности Македоније

Македонска национална заједница у Суботици, у организацији Фондације „Македонско сунце“ низом активности и посебном свечаном академијом под називом „Братство заувек“. обележава Дан државности Македоније.

Stranice

Custom Search