Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Etničke zajednice

Starovinski izgled

Pet, 21.07.2017 - 17:40 -- alojzije.stantic

Đuvegija Bajić Martin i snaša Gabrić Vita, a s boka Gabrić Martinove sestre, oko 1900. godine.

*

visi suknja – oblačenje suknje ima pravila. Suknja odozdol tj. od najnižeg (porubljenog) dijela prema doli mora jednako visit. Ako je rub suknje prema doli nejednako dugačak  -  visi suknja.

Prva poseta novog predsednika Bunjevačke matice BNS-u

Čet, 06.07.2017 - 13:30 -- vanja.vidakovic

Predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta dr Suzana Kujundžić Ostojić i predsednik Izvršnog odbora BNS gospodin Mirko Bajić su ugostili novog predsednika Bunjevačke matice gospodina Veljka Vojnića 5. jula u svojim prostorijama gde se razgovaralo i važnim pitanjima vezanim za rada Bunjevačke matice.

V Likovna kolonija Bunjevačke matice

Ned, 18.06.2017 - 16:04 -- vanja.vidakovic

Na salašu Milana Uzelca “Ludoš 007” juče i danas  održava se V Likovna kolonija Bunjevačke matice.

Pridsidnik Bunjevačke Matice Veljko Vojnić tom prilikom je istakao da  se Kolonija  sastoji iz dve faze.

Usmeno narodno blago, običaji i tradicija bačkih Bunjevaca

U petak 16, juna i subotu 17. juna 2017. godine u Art bioskopu Lifka i na Otvorenom univerzitetu održaće se panel konferencija „Usmeno narodno blago, običaji i tradicija bačkih Bunjevaca“ - inicijative za upis elemenata u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije

Program:

16. juni 2017.g. Art bioskop Lifka Subotica - Svečana bioskopska sala

Bunjevački prigled

Sre, 24.05.2017 - 18:54 -- darko.kovacevic

Održana promocija Zbornika za kulturu i društvena pitanja Bunjevaca "Bunjevački prigled" broj 5, kao i prezentovanje studije "Demografski, društveno-ekonomski i socio-kulturni profil Bunjevaca 1991-2011"

Promocija Zbornika za kulturu i društvena pitanja Bunjevaca "Bunjevački prigled"

U organizaciji Centra za kulturu Bunjevaca u Subotici i UG „Bunjevci“ Novi Sad, održat će se promocija Zbornika za kulturu i društvena pitanja Bunjevaca "Bunjevački prigled" broj 5 za 2016. godinu, kao i prezentovanje studije "Demografski, društveno-ekonomski i socio-kulturni profil Bunjevaca 1991-2011" na osnovu istraživanja rezultata popisa stanovništva Srbije.

Izborna skupština u Bunjevačkoj Matici

Pet, 19.05.2017 - 23:30 -- vanja.vidakovic

Veljko Vojnić danas je izabran za predsednika Bunjevačke Matice na redovnoj Izbornoj škupštini. Dosadašnji predsednik, Ivan Sedlak ostaje kao počani predsednik Bunjevačke Matice. U radu skupštine učestvovalo je 46 redovnih članova, a izabran je i novi Glavni odbor Bunjevačke Matice koji sada broji 13 članova, kao i predsednici razlilitih odbora. Veljko Vojnić je istakao da će se truditi da poboljša, već dobru, saradnju i sa drugim maticama.

Saopštenje SBB -Glas razuma u hrvatskoj zajednici

KONAČNO GLAS RAZUMA U HRVATSKOJ ZAJEDNICI
POZDRAVLJAMO IZNET STAV I POZIV POSLANICE DSHV VESNE PRČIĆ, UPUĆEN HRVATIMA U SRBIJI, DA NA IZBORIMA ZA PREDSEDNIKA SRBIJE GLASAJU ZA ALEKSANDRA VUČIĆA.

Bunjevci o osporavanju svojih prava

Uto, 21.02.2017 - 17:05 -- nikola.tumbas

U zaključcima simpozijuma „Kultura i identitet Bunjevaca“ stoji da je nepravedno i nedopustivo osporavanje prava Bunjevaca na lično izjašnjavanje o svojoj nacionalnoj pripadnosti i kolektivna prava u skladu sa relevantnim zakonima Republike Srbije. To se posebno odnosi na hrvatsku nacionalnu manjinu i njene pridstavnike, ko i na Republiku Hrvatsku;

Stranice