Akoš Ujhelji

Саопштење за медије

Савремени развојни пројекат наше регије у служби бициклиста - пројекат OPTI-BIKE 2 (HUSRB/1903/21/0098) је успешно реализован и 31. октобра је и званично окончан. Укупна вредност пројекта приближно износи 566.000,00 евра, од тога допринос ЕУ укупно износи 387.775,69 евра, а Суботици је додељено 197.605,88 евра.

У оквиру овог пројекта изграђена је бициклистичка стаза у дужини 1.500 метара у Хајдукову у Улици Бориса Кидрича у правцу Бачких Винограда, и биће одмах након техничког пријема бити доступна за коришћење бициклистима. Новоизграђена стаза се прикључује већ постојећој у Хајдукову и пролазиће поред главног пута у правцу Бачких Винограда. У...

detaljnije
Uto, 01.11.2022 - 00:48

Privredno društvo Vojput dooo Subotica obeležilo je danas svečanim prijemom gostiju i koktelom u Vinarilji Zvonko Bogdan 60 godina postojanja i uspešnog rada.

Sre, 29.06.2022 - 23:48

Povodom 60 godina postojanja i rada subotičkog Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, danas je u Velikoj većnici Gradske kuće održana prigodna svečanost. Tom prilikom emitovan je i kratak film posvećen ovom jubileju koji govori o razvoju tog preduzeća u proteklih šest decenija. Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint), kojima je generalni direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“, Đerđ Šugar, u ime ovog javno-komunalnog preduzeća na čijem je čelu, uručio zahvalnice u znak zahvalnosti za dosadašnju saradnju.

Uz izražavanje zahvalnosti veteranima JKP „Vodovod i kanalizacija“ koji su...

detaljnije
Pet, 10.06.2022 - 18:11

Uskoro će započeti radovi na izgradnji biciklističke staze između Hajdukova i Bačkih Vinograda. U narednih nekoliko meseci biće izgrađena biciklistička staza u dužini od 1.500 metara zahvaljujući finansijskoj podršci EU. Geodeti su u ponedeljak, 16. maja, započeli obeležavanje trase puta, nakon čega će uslediti zemljani radovi i na kraju asfaltiranje.

Zbog izvođenja radova, na ovoj deonici puta očekuje se delimično zatvaranje saobraćajnica, što će prouzrokovati usporenje saobraćaja, zato molimo za pažnju učesnika u saobraćaju i njhovo razumevanje.

Izgradnja biciklističke staze deo je projekta OPTI-BIKE 2 (HUSRB / 1903/21/0098), a sredstva su dodeljena trećim pozivom Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-...

detaljnije
Pet, 20.05.2022 - 17:06

U prostorijama SVM-a se očekuje press u 22.00 a u SNS-u oko 23.00.

Oko 6 mesta za SVM u parlamentu. Pastor zadovoljan.

Press u SNS-u završen po ponoći.

Ned, 03.04.2022 - 21:11

Savremeni razvojni projekat naše regije u službi biciklista je projekat OPTI-BIKE 2, koji je podržan u okviru trećeg konkursa Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija (HUSRB/1903/21/0098). Glavni cilj projekta je optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni planiranjem i izgradnjom biciklističkih staza, a važan je način afirmacije biciklističkog saobraćaja da taj vid saobraćaja bude ne samo omiljena već i bezbedna alternativa u saobraćaju za sve. Takođe, ova investicija doprinosi i prevenciji saobraćajnih nezgoda, a samim tim i povećanju bezbednosti u saobraćaju, povećanju broja turista koji saobraćaju biciklom, kao i jačanju svesti o zdravom načinu života i ekološkom pristupu.

OPTI-BIKE 2 je nastavak već uspešno realizovanog IPA projekta čiji su glavni...

detaljnije
Čet, 21.10.2021 - 10:38

Nekoliko detalja sa obeležavanja mađarskog nacionalnog praznika Szent Istvana na Paliću u organizaciji Saveza vojvođanskih Mađara.

U prilogu je govor sa skupa, predsednika SVM-a Ištvana Pastora.

***

Dame i gospodo, poštovani slavljenici!

Kada živimo u složenim vremenima, potrebno je da istovremeno imamo odgovore na više izazova: moramo biti sposobni da se izdignemo koliko god je to moguće, moramo umeti što tačnije tumačiti aktuelna dešavanja, moramo pronaći ona rešenja koja će biti prihvatljiva za većinu članova naše zajednice i koja će istovremeno omogućiti da prebrodimo teška vremena.

Moglo bi se reći, opet samo...

detaljnije
Sub, 14.08.2021 - 22:23

U subotu na Šupljaku je bila izuzetno pozitivna atmosfera, dešavao se Festival belog luka, osmesi su bili na sve strane na svim licima, na sve strane, sa izuzetkom pripadnika obezbeđenja.

Veoma dobro organizovana i tradicionalno posećena manifetacija, ovog puta gotovo sa hiljadu mesta za sedenje kako je rekao šef dešavanja Tibor Aladžić.

U finalu dešavanja prisutne je pozdravio, vidno raspoložen, predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor.

A posle jedne poduže pauze vratio nam se na scenu i ex-član gradskog veća, Šime Ostrogonac.

Sub, 31.07.2021 - 23:17

Koktelom, test vožnjom za zainteresovane goste, i nastupom El gusto del flamenco benda obeležena je godišnjica DMOTORS GROUP, dilera Ford vozila u našem gradu.

U prilogu obraćanje gostima domaćina Danijela Đivanovića i specijalnog gosta dr Balinta Pastora, predsednika skupštine grada.

 

Pet, 16.07.2021 - 21:59

U Hrastovoj ulici u MZ Željezničko naselje zamennjena i proširena zastarela i neadekvatna vodovodna mreža i asfaltirana ulicu u celoj dužini.
Na Makovoj sedmici su poboljšani putevi u Tordanskoj i u Jovana Dučića.

Balint Pastor - Glavni cilj Saveza vojvođanskih Mađara jeste da se za stanovnike grada obezbede odgovarajući uslovi za nesmetan i dostojanstven život, zato nastavljamo sa infrastrukturnim projektima unapređenja.
 

Sre, 20.01.2021 - 12:31
Custom Search
Subscribe to Akoš Ujhelji