Aleksandar Lovčanski

Stalna koordinatorka UN u Srbiji, Irena Vojačkova-Sollorano, ambasador Austrije Johannes Eigner i ambasador SAD Kajl Rendolf Skat, u pratnji ministra Aleksandra Vulina sa pomoćnicima obišli su Prihvatni centar u Subotici, da bi se na licu mesta uverili u problematiku izbegličke krize koja polako uzima maha pošto je granica prema EU "zatvorena", odnosno samo po 2 x 15 migranata na dan može da preda papire na prelazima za Mađarsku.

Na pitanje ambasadora Kajl Rendolf Skata da se papirologija za izbeglice radi u prihvatnom centru i na taj način smanji pritisak na granici, ministar Vulin je odmah rekao da još nema dogovora sa Mađarima oko ovog problema.

U prilogu izjave za medije i dva detalja sa obilaska.

Profesorka muzike, Salem, (Syria, Allepo) požallila se...

detaljnije
Čet, 28.07.2016 - 20:21

U MZ Mišićevo je 28 juna, održan Vidovdanski sabor, i pri tome obeleženo 20 godina od podizanja spomenika vojvodi Mišiću i osnivačima sela kao i  20 godina od otvaranja pošte. 

Događaju su prisustvovali gosti sa nivoa republike, pokrajine i Grada Subotice i susednih mesnih zajednica.

Tradicionalno priznanje VIDOVDANSKA POHVALA ove godine su poneli: Mileva Marodic, Ratko Kapor, Milan Inić, arh Živka Radulović Ražnatović i Radovan Petrović.

Za sve učesnike i goste tradicionalno se kuvao vojnički pasulj.

Sre, 29.06.2016 - 08:59

Више о овом пројекту који је презентован тиму министарке Кори Удовички, и представницима присутних локалних самоуправа, прочитајте овде у наставку.

У прилогу се налази целокупни илустровани звучни запис презентације програма и као и дискусије коју је представио Кемивеш Тивадар (Kőműves Tivadar) шеф службе за информатику, градске самоуправе Суботица.

 

Пројекат Града Суботице

Пројектни предлог под називом „Е-тројезичност”, чији је носилац Град Суботица, одабран је 21. октобра 2014. године на основу отвореног позива за изражавање заинтересованости у оквиру заједничког програма Европске уније и Савета Европе под називом „Промоција људских права и заштите мањина у југоисточној Европи“.

Уговор о донацији са Саветом Европе закључен је 3....

detaljnije
Sre, 02.09.2015 - 10:03

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai primio jejučer u Gradskoj kući delegaciju grada Olomouca iz Republike Češke na čelu sa gradonačelnikom Antoninom Stanekom, koja se nalazi u dvodnevnoj poseti našem gradu. Razgovaralo se o intenziviranju saradnje između Subotice i Olomouca, posebno u oblastima ekonomije i energetske efikasnosti.

Uz podsećanje da su Subotica i Olomouc pobratimljeni 1996. godine, gradonačelnik Maglai je, na pres-konferenciji upriličenoj povodom ove posete, istakao da je tokom susreta ocenjeno da je u obostranom interesu da se saradnja između ova dva grada ponovo podigne na visoki nivo.

- Smatram da imamo brojne mogućnosti za saradnju, posebno u prehrambenoj i prerađivačkoj industriji, a Subotica ima i solidno razvijenu mašinsku industriju. Za naš grad bi...

detaljnije
Sre, 06.05.2015 - 08:03

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin u prisustvu nekadašnjeg direktora Gerontološkog centra Subotica, a sada državnog sekretara u ministarstvu rada zaduženog za sektor međunarodne saradnje dr Nenadom Ivaniševićem obišao Gerontološki centar Subotica.
U neformalnom sastanku, na kojem su pored zaposlenih Gerontološkog centra prisustvovali i predstavnici lokalne vlasti, ministar je upoznat sa funkcionisanjem ove Ustanove. Pored razgovora o zajedničkim socijalnim pitanjima bilo je reči i o novom zakonu o radu koji će se uskoro naći pred poslanicima.

Ned, 06.07.2014 - 17:28

U Medija-centru Gradske kuće danas je potpisano Pismo o namerama između grada Subotice i opštine Sandviken (Kraljevina Švedska) o zajedničkom učešću na projektima koji za cilj imaju razvoj preduzetništva putem prenosa znanja i iskustava, a koji bi bili usmereni na programe Evropske unije u okviru kojih bi bili finansirani.

Pismo o namerama u ime grada Subotice potpisao je Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, a u ime opštine Sandviken, Anders Landel, načelnik Kancelarije za evropske poslove te opštine. Potpisivanju Pisma o namerama prisustvovala je Ana-Luis Klin, predsednica Asocijacije preduzetnika Sandvikena.

Više o ovome pročitajte na...

detaljnije
Pet, 06.06.2014 - 17:54

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković bili su domaćini predstavnicima Opštine Sandviken i članovima švedske delegacije. Sastanku je prisustvovao Krister Asp, ambasador Kraljevine Švedske u Republici Srbiji.

Potom je u Velikoj većnici Gradske kuće održan je poslovni forum sa preduzetnicima uz učešće gradonačelnika, načelnika Severnobačkog upravnog okruga, ambasadora Kraljevine Švedske i gostiju iz Sandvikena.

*****

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima, načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković i predsednik Regionalne privredne komore Subotica Slobodan Vojinović danas su, u Gradskoj kući, razgovarali sa predstavnicime švedske opštine Sandviken i Asocijacije...

detaljnije
Sre, 19.03.2014 - 17:00

Lep dan izmamio je gotovo sve relevante koalicije na trg da uhvate po neki neodlučni glas. A i bilo je toga za primer, jer malo ko zna ko su Novi, ko su Demokrati, a ko su Zeleni, a gde je Tadić. Pošto je još i 8. mart, palo je međusobno čestitanje tako da se i na fotografijama teško može znati sa sigurnošću ko je ko, i gde pripada. Ekipa SNS-a je takođe bila ali su se sklonili nešto pre nego ostali.

Ovog puta u prilogu govore predstavnici Nove stranke, sa podmlađenim expremijerom Zoranom Živkovićem koji razgovara sa par građana; jedan na jedan, gde je rešenje?!

Sub, 08.03.2014 - 17:50

Pokrajinski Fond za evropske poslove predstavio je malim i srednjim preduzetnicima u Regionalnoj privrednoj komori mogućnosti učestvovanja u novim programima Evropske unije "Horajzon" i "Kozme". Do novca iz ovih programa dolazi se u saradnji sa partnerima iz Evropske unije, a sredstva su namenjena razvoju preduzetništva, inovacija, nauke, IT sektora, ekologije i drugih oblasti.

Sre, 12.02.2014 - 12:26

Gradonačelnik Modest Dulić primio je delegaciju rotarijanaca na čelu sa Velimirom Stefanovićem, (guverner distrikta 2483 za 2013-2014), i Miomirom Serbinsonom (Team leader - Group study excange) na kraći razgovor povodom uzvratne posete grupe iz Švedske, čiji domaćin je Rotary klub Subotica. Ova grupa mlađih profesionalaca biće u Srbiji tri nedelje a u našem gradu ostaju nedelju dana u obilasku raznih institucija. Više o ovome u video prilogu...

 

Uto, 17.09.2013 - 13:02
Custom Search
Subscribe to Aleksandar Lovčanski