Branislav Malagurski

Rođen u Subotici 1956. godine. Redovne studije prava završio je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gde je diplomirao 1978 godine. Postdiplomski magistarski studij iz Međunarodnog javnog i privatnog prava i međunarodnih odnosa odslušao u Zagrebu 1980, nakon a nakon toga 1983 godine odbranio magistarsku tezu. Specijalizovao se 1983, 1984 i 1986 godine na Max-Planck Institut für ausl. u. int. Patent-, Urheber- und Wettbewerbsrecht u Minhenu u pravu industrijske i intelektualne svojine i tržišne konkurencije. Naučni stepen doktora pravnih nauka, iz oblasti privrednog prava stekao je 1994. godine nakon odbrane doktorske disertacije na temu "Restriktivne klauzule kod primanja licence patenta i know-how" na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Poslednju naučnu kvalifikaciju iz oblasti van prava stekao...

detaljnije
Sre, 08.12.2021 - 10:38

Oko 200 preduzetničkih inicijativa predstavljeno je danas na Sajmu preduzetništva u Subotici, u organizaciji Srpske asocijacije menadžera (SAM), agencije DNA Communications i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a uz veliku podršku gradske uprave Subotice i lokalnih partnera. Sajam je organizovan u okviru projekta „Šansa za novi početak“.

Sajam preduzetništva u Subotici je treći sajam u nizu koji će biti organizovani širom Srbije u narednih šest meseci. Sajam je posetilo više od dvesta građana, koji su imali prilike da se informišu o više od 200 preduzetničkih ideja, osmišljenih na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji, razvrstanih po visini investicije, kao i po...

detaljnije
Čet, 10.12.2015 - 15:55
Čet, 04.06.2015 - 23:00

U Plavoj sali Gradske kuće održan je završni seminar u okviru projekta Mreža za razvoj Subotice i potpisan međusektorski Sporazum o formiranju Mreže za saradnju na projektima za razvoj grada Subotice. Cilj Mreže je povezivanje i intenziviranje saradnje uz objedinjavanje lokalnih ljudskih i drugih resursa, organizacijskih kapaciteta, znanja, iskustava i stručnosti za efikasno praćenje i realizaciju ciljeva definisanih razvojnim dokumentima grada.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski. On je izjavio da se približavanjem Srbije Evropskoj uniji dolazi do značajnih razvojnih mogućnosti kroz finansijske fondove i da je u tom pogledu potrebno sistematizovati stvari, a cilj je da sve lokalne...

detaljnije
Uto, 24.03.2015 - 23:41

U gradskom muzeju otvorena je izložba Sinagogalna arhitektura u srednjoistočnoj Evropi 1782–1944 je načinjena na osnovu kapitalnog dela Rudolfa Klajna (Subotica, 1955), profesora Građevinskog fakulteta u Subotici, pod naslovom Sinagogalna arhitektura u Mađarskoj 1782–1918. pod pokroviteljstvom Jevrejskog kulturnog društva i Društva arhitekata Mađarske.

Arhitekta i fotograf, Rudolf Klajn, je kroz objetiv svoga aparata Leica, zabeležio vremeplov seobe Jevreja kroz sela, gradiće i velegradove u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Ukrajini, Rumuniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji od perioda prosvetiteljstva do holokausta. Sponzor izložbe: Ministarstvo trgovine i spoljnih poslova...

detaljnije
Sre, 10.09.2014 - 22:58
Miloš Ignjatović, direktor NARR i dr Branislav Malagurski

Regionalnoj razvojnoj agenciji (RRA) „Panonreg“ - Subotica danas je uručen sertifikat, znak akreditacije.

U prilogu izjave za medije...

Uto, 22.04.2014 - 13:50

Pokrajinski Fond za evropske poslove predstavio je malim i srednjim preduzetnicima u Regionalnoj privrednoj komori mogućnosti učestvovanja u novim programima Evropske unije "Horajzon" i "Kozme". Do novca iz ovih programa dolazi se u saradnji sa partnerima iz Evropske unije, a sredstva su namenjena razvoju preduzetništva, inovacija, nauke, IT sektora, ekologije i drugih oblasti.

Sre, 12.02.2014 - 12:26

POZIV NA PREZENTACIJU JAVNOG POZIVA – “PROGRAM PODRŠKE INOVATIVNIM BRZORASTUĆIM MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA U 2013. GODINI”

Pozivamo vas da prisustvujete prezentaciji Javnog poziva Program podrške brzorastućim malim i srednjim preduzećima u 2013. godini, koje je objavilo Ministarstvo finansija i privrede u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj.

Promociju Programa organizuje RC za razvoja MSPP Subotica u saradnji sa akreditovanom Regionalnom razvojnom agencijom Bačka koja u ovom program sprovodi tehničku podršku.

Prezentacija će se održati u zgradi Otvorenog Univerziteta, 1. sprat, sala 211, 17.04.2013. godine sa početkom u 14,30h.

U prilogu poziva dostavljamo vam Agendu skupa.

Za sva neophodna pitanja možete se...

detaljnije
Čet, 11.04.2013 - 22:41

U hotelu "Prezident" na Paliću, predstavljena je Studija opravdanosti i izbora kulture, urađena u okviru projekta "Diverzifikacija poljoprivredne proizvodnje i praćenje kvaliteta novih kultura" kroz koji su USAID* projekat održivog lokalnog razvoja i Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu podržali regionalni razvoj poljoprivrede i razvoj ruralnih područja međuopštinskog partnerstva Subotice, Sombora i Kanjiže.

* USAID projekat održivog lokalnog razvoja je inicijativa Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koja podržava dugoročni ekonomski i društveni razvoj gradova i opština u Srbiji. Projekat im pomaže da prevaziđu izazove u razvoju, poboljšaju javne usluge i osnaže lokalne...

detaljnije
Čet, 27.09.2012 - 11:00

Hrvatska agencija za hranu - državan institicija sa sedišem u Osijeku je prezentovala svoj rad i dosadašnje rezultate u području kvaliteta hrane. Temu je prezentovala dr.sc. Zorica Jurković, ravnateljica HAH-a, Goran Kumrić i Sara Mirkut.

Cilj posete Subotici je uspostavljanje partnerskih odnosa sa relevantnim činiocima iz sfere proizvodnje, distribucije i kontrole hrane i prehambenih proizvoda, radi zajedničkom apliciranja na EU projektima.

Neki od predstavnici iz subotičkog regiona

  • ZZJZ - dr. Karolina Berenji i dr. Sanja Darvaš iz Zavoda za javno zdravlje
  • Ivan Perčić - Suncokret
  • Tatjana Horvat Višković - klaster AGROINDUSTRIJA
  • dr Branislav Malagurski - direktor...
detaljnije
Čet, 07.06.2012 - 11:10
Custom Search
Subscribe to Branislav Malagurski