Izabela Lanji Hnis

Konferencija u organizaciji Vojvodicum Clastera i mesne zajednice Ludos u okviru Europe for Citizens programa. Tema konferencije je bila podstrek turizma na severu Bačke i na jugu Mađarske.

Sub, 02.10.2021 - 14:10

Restoran Gujaš Fogado bio je domaćin gastro događaja, degustacije specijaliteta od rase svinja mangulica.

Organizator susreta je bila firma Sanos Linos DOO.

Pre same degustacije, gosti iz ministrastva republike Mađarske i Srbije održali su prezentacije vezano za temu mangulice i kao i sistem osiguranja kvaliteta i podrške drževe proizvođačima autohtonim rasama stoke.

Dr Srđan Stojanović, viši savetnik u Ministrastva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - sektor za ruralni razvoj, R.Srbije je govorio o podsticajnim sredstvima za očuvanje genetskih resursa rase mangulice, ali i šire kako to rade u Evropi.

Ispred mađarske nacionalne asocijacije odgajivača mangulice govorio...

detaljnije
Sub, 29.05.2021 - 11:14

U vezi projekta EcoVeloTour - Fostering enhanced ecotourism planning along the Eurovelocycle route network in the Danube region koji se realizuje u okviru Danube Transnational Programme danas je održana konferencija za medije, a paralelno, mnogo zanimljivije, organizovana  je i biciklistička tura sa veoma dobrim odzivom učesnika.

Na stajalištu na Šupljaku, odmorištu za bicikliste, Izabel Lanji Hnis, predstavnica Fonda turističkog klastera mikroregije Subotica-Palić, prikazala je i rezultate ovog projekta i sadržaje koje mogu koristiti turisti koji obilaze ovaj kraj.

Sub, 08.05.2021 - 14:17

Biciklističko odmorište otvorio je Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice.

O projektu u prilogu govori Izabel Lanji Hnis, predstavnica Fonda turističkog klastera mikroregije Subotica-Palić.

 

Ukratko o projektu:

 

Projekat EcoVeloTour ima za cilj da doprinese razvoju održivog turizma u dunavskom regionu uz EuroVelo rute kroz ekološki osvešteni pristup upravljanja turističkom destinacijom i popularisanje biciklističkog turizma u susednim regijama i šire.

Integracijom usluga ekosistema u ekoturističko planiranje, regioni koji učestvuju u projektu moći će da profitiraju od svog prirodnog i kulturnog nasleđa. Na taj način obezbediće se pažljivo upravljanje ekosistemima radi dugoročne dobrobiti regije.

...

detaljnije
Pet, 30.10.2020 - 23:19

Glavni cilj projekta Panona net, koji uključuje partnere iz Hrvatske i Srbije, je da olakša integrisanje prekogranične turističke ponude kulturno-tradicijskog, eko-geo, aktivnog turizma i manifestacije; na zajedničkoj platformi za upravljanje destinacijama koristeći DMO poslovni model. Vodeći partner je Udruga za kreativni razvoj Slap. Ostali partneri su Grad Vukovar, Općina Velika, Otvoreni Univerzitet Subotica i Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić.

Turistički proizvodi, stvoreni tokom projekta nastali su na osnovu postojećih ponuda na tržištu, poštujući resurse i mogućnosti ciljnih područja, dodajući novi sadržaj, poboljšavajući kvalitet turističkih...

detaljnije
Pon, 12.10.2020 - 23:14

Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić organizovao je prezentaciju projekta EcoVeloTour - Fostering enhanced ecotourism planning along the Eurovelo cycle route network in the Danube region koji se realizuje u okviru Danube Transnational Programme.

Želite posetit ovaj park i provesti dva sata u jahanju, razgledanju parka i možda se okušati u savlađivanju prepreka, organizujte se u grupu od pet osoba i javite se Karolini - na tel - 0600670851
 

U prilogu Karolina Gujaš Oldal, marketing menadžer daje kratke informacije o parku...

 

Ukratko o projektu:

... detaljnije
Čet, 18.06.2020 - 21:36

Nekoliko detalja sa završne konferencije projekta Konjičke rute preko Balkana, koju je finansirala Evropska Unija i sproveden je od strane Saveta za regionalnu saradnju u okviru Projekta za razvoj i promociju turizma.

Konferencija je održana na Ergeli Kelebija, a vodila ju je Izabel Lanji Hnis predsednica Fonda turistički klaster mikroregije Subotica-Palić.

Ned, 02.06.2019 - 13:44

Janika Schneider & Sophie Eggert, studentice na "privremenom radu u Srbiji" gošće JP Palić Ludas, tokom tri meseca su upoznale jezera Palić i Ludas kao i njihovu okolinu sa značajnim tačkama oko istih i kreirale sajt sa adresom https://palic-ludas-outdoor.jimdo.com/ na kome se mogu naći mnoge zanimljivosti vezane za turizam kao i ljubitelje ptica, planinare i bicikliste koji žele da upoznaju okolinu ova dva jezera.

Veoma zanimljiv detalj u tome je i neka vrsta "traženja blaga" odnosno geokešing a o tome internet kaže sledeće:

geocaching ˈdʒiːə(ʊ)kaʃɪŋ/ noun: geocaching
... detaljnije
Pon, 04.12.2017 - 23:25

U Plavoj sali Gradske kuće održan je završni seminar u okviru projekta Mreža za razvoj Subotice i potpisan međusektorski Sporazum o formiranju Mreže za saradnju na projektima za razvoj grada Subotice. Cilj Mreže je povezivanje i intenziviranje saradnje uz objedinjavanje lokalnih ljudskih i drugih resursa, organizacijskih kapaciteta, znanja, iskustava i stručnosti za efikasno praćenje i realizaciju ciljeva definisanih razvojnim dokumentima grada.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski. On je izjavio da se približavanjem Srbije Evropskoj uniji dolazi do značajnih razvojnih mogućnosti kroz finansijske fondove i da je u tom pogledu potrebno sistematizovati stvari, a cilj je da sve lokalne...

detaljnije
Uto, 24.03.2015 - 23:41

ATRIUM - Arhitektura totalitarnih režima 20. veka u urbanom menadžmentu je projekat, koji ima za cilj da stavi u veći fokus, nasleđe i sećanje dvadesetog veka evropske istorije, kao ključni elemenat. Krajnji cilj projekta je stvaranje transnacionalne kulturne rute, jugoistočne Evrope, da bi joj se priznao status "Evropski put kulture". Takvo priznanje je savremeni metod preispitivanja tog nasleđa i njegovog savremenog korišćenja.

Arhitektura totalitarnih režima 20. veka predstavlja ambiciozan projekat čiji je cilj isticanje ključnih elemenata iz Evropske istorije i kulturnog nasleđa. Projekat je veoma zahtevan, kako po svom obimu i tako i po prirodi partnerstva. U projektu učestvuje 18 partnera iz 11 različitih država koje pripadaju području jugo-istočne Evrope. Partneri iz...

detaljnije
Sre, 06.06.2012 - 15:00
Custom Search
Subscribe to Izabela Lanji Hnis