Michell Rohmann

Tokom dva dana klub ljubitelja oldtimera odrđao je svoj dvadeset peti susret u 26 godina postojanja u subotu 2. i u nedelju 3. juna, u centru grada, odnosno na Paliću.

U prilozima oi ovome govori Tomislav Vidaković, predsednik kluba, dok o novom detalju, susretu ljubitelja Tomosa u okviru jubileja govori Miroslav Čavrgov.

U nedelju na Paliću im se pridruđio i gradonačelnik Stevan Bakić, koji je posle obraćanja prisutnima obišao deo vozila sa Tomom i Srđanom Samardžićem, članom gradskog veča,

 

*

U okviru 25. jubilarnog Međunarodnog oldtajmer susreta danas je na Paliću ispred Velike terase izloženo 59 starih vozila i 56 motocikala marke „Tomos“. Na ovoj manifestaciji...

detaljnije
Ned, 03.07.2022 - 15:29

Informativno-edukativni film “Otpad nije smeće” bio je uvod Panel diskusiju na temu: „Koncept upravljanja otpadom u Subotičkom regionu i Zelena agenda EU za Zapadni Balkan“, koji se održao u okviru debatnog programa 28. Filmskog festival evropskog filma Palić 2021. Organizatori su Udruženje TERRA’S i Regionalni Arhus centar Otvorenog univerziteta Subotica preko projekta “Smanjimo količinu otpada i čuvajmo Suboticu, zajedno!” podržanog od strane Gradske uprave Subotica.

... detaljnije
Uto, 20.07.2021 - 23:24

- Mišel man, evo nalazimo se na istom mestu gde smo se upoznali pre osam godina i napravili prvi razgovor - rekoh kad smo seli povodom oproštajnog susreta i razgovora, za stol u Denis piceriji, trećeg marta 2021. (https://www.subotica.info/2013/04/10/sta-ce-biti-sa-palicem)

Ovog puta si ovde sa još jednim malim Subotičaninom kojeg si stvorio ovde, i eto odlaziš na drugi zadatak. Možeš li da kažeš neki rezime posla koji si uradio ovde, ne računajući tu plaketu, plastiku koju si dobio od ambasadora Nemačke, koju sam ja doživeo kao nešto neizrečeno u stilu - Dosta te je bilo ovde, vreme je da ideš...

- Znači, u tvojim očima kako ostaje...

detaljnije
Sre, 24.03.2021 - 20:03

Detalji sa susreta ljubitelja starih očuvanih automobila i motorbicikla, us subotu 29.juna u centru grada.

Ned, 30.06.2019 - 23:29

Lepi dani, još i praznični - neradni, gde će Subotičani izići? Pa na Palić, naravno.

Za vikend šetališta Palića su bila prepuna, toliko da su i staze postale preuske, a parking mesto se tražilo, čak su isemenkari bili zadovoljni.

Beograđani, Novosađani, Zrenjaninci, Kanjižani, oni koji imaju viška para za gorivo, došli su do Palića.

Zaustavio me jedan vozač,mađe rukom, tablice BG, spustim staklo..

- Molim vas gde je Paprika čarda?

- Sledeće skretanje desno :)

Maše i vozi dalje,  razmišljam kako dobar glas o dobroj kuhinji daleko stigne i privuče turistu na Palić.

A imamo i motornog paraglajdera koji uživa ovih dana leteči ivicom obale jezera i privlačiću pažnju mobilnih telefona.

A popločavanje šetališta je bilo...

detaljnije
Ned, 17.02.2019 - 23:59

Izvođenjem pozorišne predstave „Punoletstvo“ i izložbom pod nazivom „Dela znače“ danas je, u amfiteatru Otvorenog univerziteta, svečano obeleženo 18 godina nemačko-srpske razvojne saradnje, u okviru koje je Nemačka podržala Srbiju sa više od 1,8 milijardi evra. U saradnji sa Vladom Republike Srbije, od 2.000 godine kroz različite programe podržane su reforme i promene koje su usmerene na održiv ekonomski razvoj, životnu sredinu i unapređenje demokratskog građanskog društva i državne administracije. Podršku su pružili Nemačka razvojna organizacija GIZ, Nemačka razvojna banka „KfW“ i brojni partneri.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je, tim povodom, da je ovaj događaj i prilika da Njegovoj ekselenciji, ambasadoru Savezne Republike...

detaljnije
Uto, 11.12.2018 - 20:15

U sklopu IPA projekta Održivo upravljanje vodenim staništima prekograničnog sliva jezera Palić-Ludaš (Sustainable wetland management of the Transboundary Palic-Ludas catchment area - SweM-PaL HUSRB/1602/12/0014), kao partner, Javno preduzeće "Palić-Ludaš" organizovalo je seminar za korisnike prostora projektnog područja (od stanovnika, do predstavnika raznih organizacije, institucije).

Više o tome od Vinka Tamaša, koordinatora projekta.

Pet, 19.10.2018 - 23:56

U Plavoj sali Gradske kuće održan je početni sastanak projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš“. Sastanku su prisustvovali nadležni iz „KfW“ banke, predstavnici i saradnici konsultantske kuće „Posch and Partners“ i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Subotice, Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje,  Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, JKP „Vodovod i kanalizacija“, JP „Palić-Ludaš“ i preduzeća „Park Palić“ d.o.o.

Tokom konstruktivnog sastanka predstavljen je projektni tim, kao i obim i dinamika radova na realizaciji ovog projekta.

Na sastanku je saopšteno da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i...

detaljnije
Pet, 14.09.2018 - 10:50

Na redovnoj konferenciji za novinare 25. Festivala evropskog filma Palić, održanoj u sredu, 18. jula 2018. godine čula se zahvalnost Nemačkoj za pomoć u rešavanju najvećeg ekološkog problema – Palićkog i Ludaškog jezera, za šta su odvojili 6 i po miliona evra preko KfW banke.

...

detaljnije
Sre, 18.07.2018 - 23:58
Custom Search
Subscribe to Michell Rohmann