Olivera Ljajić Imbronović

Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić organizovao je prezentaciju projekta EcoVeloTour - Fostering enhanced ecotourism planning along the Eurovelo cycle route network in the Danube region koji se realizuje u okviru Danube Transnational Programme.

Želite posetit ovaj park i provesti dva sata u jahanju, razgledanju parka i možda se okušati u savlađivanju prepreka, organizujte se u grupu od pet osoba i javite se Karolini - na tel - 0600670851
 

U prilogu Karolina Gujaš Oldal, marketing menadžer daje kratke informacije o parku...

 

Ukratko o projektu:

... detaljnije
Čet, 18.06.2020 - 21:36

Večeras je u Nepkeru u obeležena stogodišnjica privatnog preduzetništva porodice Skala, izuzetnim, retko viđenim prijemom i programom za goste i poslovne saradnike.

U prilogu ilustracije sa prijema gostiju i početka programa, koji traje do kasno u noć, možda jutro...

 

Pet, 06.09.2019 - 23:55

Дуално образовање није никакав посебан, нови модел образовања. То је спајање привреде и система образовања на прави начин. То значи да младима, у циљу обједињавања процеса стицања теоријских знања и практичних вештина, омогућујемо да уче на два места: да теоријска знања, која су јако важна, и опште образовање стичу у образовним институцијама, а да кроз праксу у компанијама стекну оне вештине које не могу да стекну у школама и на факултетима – изјавила је помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја за дуално и предузетничко образовање и васпитање Габријела Грујић, на промоцији националног модела дуалног и предузетничког образовања у Суботици.

Уз констатацију да данашњи догађај показује куда иде дуално и предузетничко образовање у...

detaljnije
Sre, 13.02.2019 - 21:58

Radionica za mališane priređena je u okviru pratećeg programa izložbe "Pop art i odjeci: This is today".

U kreativnom delu radionice deca rade slike-kolaže inspirisana delima autora po izboru, a koja su prethodno videli kao deo izložbe.

Radionica je besplatna i namenjena deci uzrasta od 7 do 11 godina.

Radionicu vodi Jasmina Jovančić Vidaković, kustoskinja pedagog Savremene galerije Subotica.

Sub, 10.03.2018 - 11:25

Janika Schneider & Sophie Eggert, studentice na "privremenom radu u Srbiji" gošće JP Palić Ludas, tokom tri meseca su upoznale jezera Palić i Ludas kao i njihovu okolinu sa značajnim tačkama oko istih i kreirale sajt sa adresom https://palic-ludas-outdoor.jimdo.com/ na kome se mogu naći mnoge zanimljivosti vezane za turizam kao i ljubitelje ptica, planinare i bicikliste koji žele da upoznaju okolinu ova dva jezera.

Veoma zanimljiv detalj u tome je i neka vrsta "traženja blaga" odnosno geokešing a o tome internet kaže sledeće:

geocaching ˈdʒiːə(ʊ)kaʃɪŋ/ noun: geocaching
... detaljnije
Pon, 04.12.2017 - 23:25

Nekoliko detalja sa akcije Humanitarni Uskrs na Velikoj terasi na Paliću dokom prepodneva 15.aprila.  od 11.00.

***

Sakupljala su se sredstva kroz prodaju išaranih jaja na licu mesta i licitacijom velikog Uskršnjeg jajeta. Prilog ćemo uručiti devojčici iz Subotice Milici Oklobdžiji koja boluje od cistične fibroze. Njoj je za bolji kvalitet života potreban prsluk Vest koji košta 1.270.000 din. Ovo je prva u nizu akcija koje su potrebne da bi roditelji Milice došli do pune cifre i nabavili ovaj prsluk.

Manifestaciju "Humanitarni Uskrs na Paliću su organizovali u partnerstvu: Park Palić, Turistička organizacija Subotice, Hotel Prezident Palić, Elitte Palić, Vila Milord, Vila Larus, Salaš Djordjević i Udruženje "Jogi".

Prijatelji dogadjaja: Pionir Subotica,...

detaljnije
Sub, 15.04.2017 - 13:55

15. januara u 18 sati u izložbenom prostoru Otvorenog univerziteta održana je svečana završnica projekta “Krug Sreće”.

Treću godinu za redom Komora mladih Subotica zajedno sa Art Studiom pri Otvorenom univerzitetu sprovodi ovu humanitarnu akciju.

Predsednica Komore mladih Olivera Lajić Imbronović uručila je simboličan ček od 102 000 dinara  direktorici Centra za socijalni rad Ljiljani Popović. Novac je sakupljen od prodaje novogodišnjih čestitki, koje su deca prethodno zajednièki osmišljavala kroz rad i druženje. Važno je napomenuti da je veliki broj subotièkih firmi podržao ovu akciju, kao i opštinske i pokrajinske vlasti.

Svečana završnica projekta “Krug Sreće” poslužila je kao povod izložbi. Posetioci su mogli pogledati najnovije radove dece okupljene...

detaljnije
Pon, 15.01.2007 - 18:00
Custom Search
Subscribe to Olivera Ljajić Imbronović