Srđan Parežanin

Vikend petak i subota veče rezervisano je za festival craft piva u sali HKC Bunjevačko kolo.

O festivalu craft piva počujte u jednoj minuti na https://www.instagram.com/subotica.info/ od Merime ispred organizatora i Najde ispred pivare Ravangrad.

Pet, 14.06.2019 - 23:26

ZAVRŠEN PROJEKAT „AQUARIUS 2019“

U svečanoj većnici Gradske kuće juče je završen ovogodišnji Ekološko – edukativni Projekat „AQUARIUS – Vodni agent Dunavske regije“. Projekat su zajednički organizovali Skupština Grada, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica i Vodna agencija iz Rogaške Slatine (Slovenija).

 

U okviru ovog Projekta, njegovi organizatori se  obraćaju se mlađim kategorijama sadašnjih i budućih potrošača, kod kojih pokušavaju da podstaknu istraživački i stvaralački odnos prema vodi, gradu i subotičkim jezerima.

Pored dece, naizgled pasivno, u ovom Projektu učestvuju i njihovi nastavnici i roditelji, čime se krug...

detaljnije
Uto, 04.06.2019 - 16:28

U Plavoj sali Gradske kuće održan je početni sastanak projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš“. Sastanku su prisustvovali nadležni iz „KfW“ banke, predstavnici i saradnici konsultantske kuće „Posch and Partners“ i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Subotice, Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje,  Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, JKP „Vodovod i kanalizacija“, JP „Palić-Ludaš“ i preduzeća „Park Palić“ d.o.o.

Tokom konstruktivnog sastanka predstavljen je projektni tim, kao i obim i dinamika radova na realizaciji ovog projekta.

Na sastanku je saopšteno da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i...

detaljnije
Pet, 14.09.2018 - 10:50

U prostorijama HKC bunjevačko kolo održava se drugi festival piva Pivska Craft Neman 2. Odlična piva možete da kupite, probate, kupite još tokom subote nešto posle ponoći.

Ovogodišnji festival okupio je 13 zanatskih pivara, od kojih su deset iz Srbije i tri iz Mađarske. Zanatska iliti craft piva prave se u manjim serijama, najčešće po tradicionalnim recepturama (ječam ili žita kao baza, kvasac i hmelj), od kvalitetnijih sastojaka, te su stoga nešto skuplja ali i ukusnija od industrijskih piva.

Više o festivalu od organizatora, Subotičanina Ognjena Vučkovića - (Samo pivo)

Sub, 26.05.2018 - 00:17

Janika Schneider & Sophie Eggert, studentice na "privremenom radu u Srbiji" gošće JP Palić Ludas, tokom tri meseca su upoznale jezera Palić i Ludas kao i njihovu okolinu sa značajnim tačkama oko istih i kreirale sajt sa adresom https://palic-ludas-outdoor.jimdo.com/ na kome se mogu naći mnoge zanimljivosti vezane za turizam kao i ljubitelje ptica, planinare i bicikliste koji žele da upoznaju okolinu ova dva jezera.

Veoma zanimljiv detalj u tome je i neka vrsta "traženja blaga" odnosno geokešing a o tome internet kaže sledeće:

geocaching ˈdʒiːə(ʊ)kaʃɪŋ/ noun: geocaching
... detaljnije
Pon, 04.12.2017 - 23:25

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima primio je danas, u Gradskoj kući, delegaciju opštine Sandviken, iz Švedske, koju je predvodila Kerstin Almen, predsednica Gradskog veća Sandvikena. Tokom srdačnog susreta razgovaralo se o saradnji grada Subotice i opštine Sandviken i realizaciji trogodišnjeg programa koji je Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) odobrila na osnovu pilot-projekta vezanog za razvoj preduzetništva, jačanje demokratskih kapaciteta i učešće žena u političkom odlučivanju.

Obraćajući se medijima uoči sastanka u Plavoj sali Gradske kuće, načelnik Severnobačkog upravnog okruga,...

detaljnije
Uto, 24.01.2017 - 17:04

Grad Subotica i rukovodstvo Mesne zajednice „Palić” organizovali su večeras Zbor građana koji se održao večeras u Kongresnoj sali Velike terase na Paliću.
Tema zbora građana je bila: Prezentacija mogućnosti priključenja na buduću kanalizacionu mrežu MZ „Palić” u okviru Projekta zaštite biodiverziteta Palić/Ludaš.

Zainteresovanim građanima, prisutno je bilo preko stotinu istih, prezentovani su razlozi ove kampanje koja je povezana sa projektom sanacije jezera Ludaš i Palić, a za koju je KfW banka spremna dati donaciju u iznosu od 6.5 miliona eura.

Da bi se projekat nastavio potrebno je po dogovoru sa bankom da se na Paliću formira kanalizaciona mreža na koju bi se prikačilo minimalno 700...

detaljnije
Uto, 27.12.2016 - 21:48
Custom Search
Subscribe to Srđan Parežanin