Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Suzana Kujundžić Ostojić

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sastao se danas sa predstavnicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina sa sedištima u Subotici, sa kojima je razgovarao o uslovima za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u Srbiji i predstojećim izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina. Nakon sastanka, Ružić je obišao Gerontološki centar u Subotici, a u nastavku posete obišao je i Gradsku upravu i sastao se sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom.

Obilazeći Uslužni centar u Subotici, Ružić je pohvalio napore subotičke Gradske uprave da olakša komunikaciju građana i privrednika sa Upravom i istakao da jedan od ciljeva reforme da obezbedi jednoobraznost u postupanju u svim lokalnim samoupravama. On je izjavio da je upravo ovakav način...

detaljnije
Sre, 23.05.2018 - 10:51

Na današnjoj press konferencije predstavljen je standard bunjevačkog jezika/govora.
Medijima su se obratili predsjednica Nacionalnog vijeća bunjevačke nacionalne manjine (NSBNM) Suzana Kujundžić Ostojić, potpredsjednik NSBNM Nikola Babić i predsjednik Izvršnog odbora NSBNM, Mirko Bajić.

U prilogu celokupni video zapis konferencije.

Pon, 26.02.2018 - 16:45

Detalj sa sjednice Republičkog savjeta za nacionalne manjine, na kojoj je odlučeno da će Srbija će u 2018. godini dodatnim sredstvima finansirati informisanje na jezicima nacionalnih manjina.

Sjednicu je vodila premijerka Ana Brnabić, a u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća sjednici je nazočio predsjednik Izvršnog odbora Darko Sarić Lukendić.

Na dnevnom redu su bile: Odluka o prioritetnim oblastima financiranja iz Budžetskog fonda za 2018. Informacija o Nacrtu zakona o nacionalnim savjetima i Komentari na 4. izvješće o realizaciji AP za manjine.

Sre, 14.02.2018 - 15:06

Reakcija na otvoreno pismo Slavena Bačića, predsednika HNV

Ne postoji nikakav identitetski spor na međudržavnom nivou između Republike Srbije i Republike Hrvatske. Izjašnjavanje o svojoj nacionalnoj pripadnosti u Republici Srbiji je slobodno. Mi priznajemo svakome ko se izjasnio da je Hrvat, da je pripadnik hrvatske manjine u Republici Srbiji. Poznato je da smo ispred Bunjevačkog nacionalnog saveta javno pozvali Hrvatsko nacionalno vijeće na saradnju. Na žalost, to je sa podsmehom odbijeno.

Podržavamo razgovore koje vode predsednik Republike Srbije i predsednica Republike...

detaljnije
Čet, 08.02.2018 - 10:25

U restoranu SpartakS Večeras održan Dan velikog prela, jedan od četiri nacionalna praznika bunjevačke zajednice.

U prilozima više o tome..

Pet, 02.02.2018 - 22:14

Nekoliko detalja sa početka Božićnog koncerta u OŠ Matko Vuković.

Čet, 21.12.2017 - 19:41

Svečanom akademijom u Velikoj većnici Gradske kuće Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine obeležio je jedan od četiri nacionalna praznika-Dan velike narodne skupštine, Srba, Bunjevaca i drugih Slovena u Novom Sadu 1918.godine.

Svečanosti, koja je počela intoniranjem himne Republike Srbije “Bože pravde” i bunjevačke svečane pesme “Podvikuje bunjevačka vila” prisustvao je načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, predstavnik Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, dr Ivan Bošnjak, direktor Muzeja Vojvodine, dr Drago Njegovan,  zamenik predsednika Skupštine grada, Veljko Vojnić,predstavnici nacionalnih saveta iz Republike Srbije, kao i predstavnici institucija koji su...

detaljnije
Sub, 25.11.2017 - 13:45

Na Senćanskom groblju, kod spomenika „Ptica slomljenih krila“, održana je komemoracija nevino stradalim žrtvama iz 1944. i 1945. godine. Vence na spomenik „Ptica slomljenih krila“ u ime Grada Subotice položili su gradonačelnik Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford, a u ime Skupštine AP Vojvodine predsednik Ištvan Pastor. Vence na spomenik položili su i ambasador Mađarske u Beogradu Atila Pinter i generalni konzul Mađarske u Subotici Janoš Babić, predstavnik Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, konzul Mihael Tomšić, predstavnici nacionalnih saveta mađarske, hrvatske, nemačke i bunjevačke manjine, kao i predstavnici nekoliko političkih partija i udruženja.

Obraćajući se prisutnima posle ekumenske liturgije, koju su zajedno služili sveštenici...

detaljnije
Čet, 02.11.2017 - 23:28

Dana 13.10.2017. je Gradska biblioteka Subotica proslavila Dan biblioteke, 127. jubilej od osnivanja. U okviru svečanosti otvorena je izložba pod nazivom Ištvan Ivanji, osnivač biblioteke i monograf autora Dore Hičik, više diplomirane bibliotekarke i Dragana Rokvića, direktora Gradske biblioteke Subotica. Izložba koja je posvećena Ištvanu Ivanjiju povodom 100. godišnjice od smrti, predstavila je njegov život i stvaralački opus. Nakon otvaranja izložbe na kojoj su govorili autori, sledela je svečana akademija na kojoj su se publici obratili direktor Gradske biblioteke Subotica i dr Slaven Bačić, predsednik Hrvatskog nacionalnog veća.

Nakon pozdravnih govora, dodeljena je Nagrada za zavičajnu knjigu godine dr Lajošu Hovanju inženjeru i...

detaljnije
Ned, 15.10.2017 - 10:14

U prilogu više o festivalu...

Uto, 05.09.2017 - 21:30
Subscribe to Suzana Kujundžić Ostojić