Timea Tripolski

Ali ovo nije bilo za prodaju

Ko je kasnije došao na tradicionalnu čvarkijadu na Paliću nije mogao više da ih kupi, a skoro ni da proba. Potražnja je bila velika a količine male.

U prilogu jedan od sudija, Feješ Ištvan kazuje zašto ih nema, jer nema, ne uzgaja se, više takva rase koja je davala debelu slaninu.

Sub, 02.12.2023 - 21:09

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) večeras je, na Velikoj terasi na Paliću, svečeno otvorio Festival folklorne muzike „Folk music fest“ koji se, 27. i 28. maja, održava na Velikoj terasi. Uz izražavanje zahvalnosti Udruženju građana „Juhasok“ što po osmi put organizuje „Folk music fest“, dr Balint Pastor je, tom prilikom, rekao da je ovaj festival prvi u nizu sličnih, ali i drugačijih manifestacija koje će se tokom ovog proleća i predstojećeg leta na Paliću održavati svakog vikenda.

Već sledećeg vikenda na ovom istom mestu će se održati državno prvenstvo u ultramaratonu, a drugog vikenda u junu najveća smotra mađarske narodne muzike i narodnog plesa 'Durindo' i 'Đenđešbokreta'....

detaljnije
Sub, 28.05.2022 - 23:54

„Izuzetno mi je drago što, konačno, može da se organizuje neka manifestacija, da se možemo okupiti i jedni drugima videti i lica, a ne samo oči, kako je to bilo u prethodnih više od godinu dana. Grad Subotica je podržao 'Folk music fest', jer smatramo da se radi o manifestaciji koja na najbolji način odslikava našu višebojnost, našu multikulturalnost, multilingvalnost“, rekao je danas predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) obraćajući se učesnicima i prisutnima na Muzičkom festivalu „Folk music fest“ koji se, 28. i 29. maja, održava na Velikoj terasi na Paliću.

On je naveo da su u okviru ove dvodnevne manifestacije juče održani koncerti hrvatskih i bunjavačkih ansambala, da...

detaljnije
Sub, 29.05.2021 - 19:33

U sali Mesne zajednice Mali Radanovac održana je tribina sa temom - Planovi za Teslinu pijacu.
Na tribini su govoriti zamenik gradonačelnika Timea Horvat, gradski menadžer Zagorka Panić i direktor JKP “Subotičke pijace” Dejan Ljubisavljević.

Ukratko: Pijace će doživeti rekonstrukciju u smislu da će postati efikasnija u iskorišćenosti prostora sa tezgama, kao i otvaranju novih parking mesta u okviru prostora pijace (zelenilo iza postojeće pijace se ne dira) Realno, pijačni deo sa tezgama se nešto smanjuje.

U prilogu ilustrovani zapis tribine na kojoj je bivši gradski arhiteka Sabo Žombor dao svoje primedbe na prostorno rešenje u okruženju i dobio poziv od menadžerke Zagorke Panić da...

detaljnije
Sre, 03.07.2019 - 19:46

Izabrana međunarodna konsultantska kuća za praćenje sanacije jezera Palić i Ludaš

Jedan od važnijih zadataka, na čiju realizaciju se nešto duže čekalo, jeste izbor međunarodne konsultantske kuće za praćenje implementacije KfW projekta “Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš”. Do kraja nedelje KfW banka, preko koje Vlada Nemačke podržava ovaj projekat sa 6 i po miliona evra, treba da potvrdi odluku rezultata tendera koji je sprovelo Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu. Ako sve bude teklo po planu, do kraja godine bi trebalo da se raspišu javne nabavke za izgradnju kanalizacionog sistema i potisnog voda sa Palića na gradski prečistač otpadnih voda. Ovu vest je saopštio Mišel Rohman...

detaljnije
Uto, 17.07.2018 - 23:27

Janika Schneider & Sophie Eggert, studentice na "privremenom radu u Srbiji" gošće JP Palić Ludas, tokom tri meseca su upoznale jezera Palić i Ludas kao i njihovu okolinu sa značajnim tačkama oko istih i kreirale sajt sa adresom https://palic-ludas-outdoor.jimdo.com/ na kome se mogu naći mnoge zanimljivosti vezane za turizam kao i ljubitelje ptica, planinare i bicikliste koji žele da upoznaju okolinu ova dva jezera.

Veoma zanimljiv detalj u tome je i neka vrsta "traženja blaga" odnosno geokešing a o tome internet kaže sledeće:

geocaching ˈdʒiːə(ʊ)kaʃɪŋ/ noun: geocaching
... detaljnije
Pon, 04.12.2017 - 23:25

Ministar Rasim Ljajić, u pratnji Nenada Ivaniševića i direktora Park Palića, Nebojše Daraboša, obišao je rekonstruisane objekte na Paliću i izrazio zadovoljstvo obavljenim radovima i pokazao želju da se stvari vezane za povećanje turističke ponude na jezeru još više poboljšaju.

U prilogu Izjave za medije...

https://www.youtube.com/watch?v=cI6ENPOl54s

U nastavku više o ovome.

***

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, i direktor preduzeća „Park Palić“ d.o.o. Nebojša Daraboš obišli su danas, na Paliću, Letnju pozornicu i Termalni bazen na kojima je, zahvaljujući sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, nedavno izvedena delimična...

detaljnije
Sre, 12.07.2017 - 20:35

Povodom odlaska Vibeke Christensen na novu dužnost u gradskoj samoupravi,11.februara, bio je upriličen oproštajni susret. 

Tom prilikom radna grupa koja prati rad na Planu za unapređenje ekološkog stanja Palićkog jezera i njegove okoline se upoznala sa novim menadžerom zaduženim za ovaj projekat Majkl Gruberom (Michael Gruber) i njegovim saradnicima.

U veoma doborj atmosferi razmenjene su nove informacije ocenjen dosadašnji rad grupe (videti ovde izjavu Jožefa Hužvara) i dogovor o narednim koracima u...

detaljnije
Pon, 15.02.2016 - 17:55

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održana javna prezentacija nacrta „Master plana razvoja turizma regiona jezera Palić 2015”, čija je izrada poverena preduzeću „Horvat i Horvat konsalting” iz Zagreba. Svrha dokumenta je da obezbedi odgovarajuću plansku osnovu za dalji razvoj turizma na Palićkom jezeru, kroz sagledavanje realnog potencijala razvoja turističke industrije i postavljanje turističke razvojne strategije sa konceptom razvoja prostora.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je, obraćajući se medijima uoči javne prezentacije, izjavio da bez kvalitetnog planskog dokumenta nema razvoja Palića i da je, s obzirom na to da Master plan iz 2007. godine nije zaživeo, napravljen novi Master plan, dokument koji će biti podloga da se od jeseni krene u raspisivanje javnog tendera...

detaljnije
Pon, 13.07.2015 - 23:10

U Zavodu za urbanizam danas je predstavljeno rešenja budućeg izgleda centra grada.

Projektant rešenja Karolj Terteli d.i.a., prezentovao 3D modele izgleda pešačkih zona, popločanja, u ulicama i trgovima oko Gradske kuće uključujući Englesovu i Štrosmajerovu ulicu.

Idejno rešenje je preuzeto iz prvonagrađenog konkursnog rada od pre pola godine, odnonso koncept, urbanog vrtoga koji kreće iz centra sunčanog sata.

U prilogu detaljno prikazano rešenje uz opis Karolja Tertelia.

Pon, 29.06.2015 - 12:26
Custom Search
Subscribe to Timea Tripolski