Saopštenje povodom razbijenog spomenika

Kategorija: 

JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica povodom nemilog događaja u vezi razbijene ploče kod spomenika žeteocu (https://www.subotica.info/2017/10/19/razbijena-risarova-ploca) daje sledeće saopštenje za javnost:

Dana 17.10.2017. godine zaposleni u Radnoj zajednici Zelenilo prilikom obavljanja poslova na redovnom održavanju javnih zelenih površina, nehotice, krajnjom nepažnjom vozača (A. A.) oštetili su ploču kod spomenika žeteocu. Greška vozača koja je dovela do lomljenja ploče je isključivo izvedena zbog nepažnje pri radu, nikako u cilju vandalizma.

O ovome je odmah izvešten Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture u Subotici, obzirom na značaj spomenika i moguće zloupotrebe događaja do kojeg je došlo. Preduzete su mere za izradu nove ploče o trošku JKP i ista će u najkraćem roku biti postavljena. Preduzeće je pokrenulo disciplinski postupak u skladu sa Zakonom o radu protiv nesavesnog izvršioca i njegovih neposrednih pretpostavljenih.

JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica se izvinjava svim građanima Subotice, a posebno onima čija su osećanja ovim nenamernim događajem povređena.

Custom Search