Međunarodne nagrade za Dečje pozorište!

Pon, 21.05.2018 - 20:55 -- darko.kovacevic

Dečje pozorište Subotica je na 19. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu „Lut Fest“ u Istočnom Sarajevu, sa predstavom „Avanture sa Karlsonom“ u režiji Veselina Bojdeva, osvojilo dve vredne nagrade. Na Festivalu se od 13. do 18. maja 2018. predstavilo deset pozorišta sa različitim vidovima lutkarskih formi iz nekoliko zemalja regiona i Evrope.

Nagrada za najlutkovitiju predstavu Kamena ruka „Henrik Jurkovski“: „AVANTURE SA KARLSONOM“, Dečje pozorište Subotica (Srbija)

Obrazloženje: Glumci su odlično savladali sistem lutaka. Scenografija je bila u fiunkciji predstave. Svaki glumac je izgradio svoj lik u skladu sa lutkom, što je doprinjelo lutkovnosti predstave.

Specijalna nagrada žirija: „AVANTURE SA KARLSONOM“, Dečje pozorište Subotica (Srbija) za kompletno osmišljen projekat za djecu

Obrazloženje: Za savremenu i aktuelnu temu, njegovanje klasičnog dramskog teksta za djecu obrazovnog i poučnog karaktera, za režiju, glumu i sve glumce koju su dali svoj doprinos.

Žiri ovogodišnjeg 19. Lut festa radio je u sastavu prof. Bonjo Lungov, reditelj (Bugarska) - predsednik ; Živomir Joković, reditelj, Srbija – član i Mladen Janković, profesor muzike, Republika Srpska – član. Žiri je doneo jednoglasne odluke.

Link do Nagrada: http://www.lutfest.com/nova/2013-06-05-10-44-49/arhiva/199-nagrade-19-lu...

Custom Search