Edvard Molnar

Po zna koji put, trebalo bi prebrojati, Buza je postavio još jednu izložbu u seriji Za jedan zid, zid u njegovoj sada već bajkovitoj prodavnici ramova. Ovog puta je to serija radova SZAJKO ISTVANA pod nazivom KIŠNI DAN.

U prilogu (fotografijama) poročitajte komentare Nele Tonković kao i Sajko- Ileš Andree.

 

Sub, 03.12.2022 - 11:46

http://www.subotica.info/2022/11/28/akademija-desire-ipak

25.novembra otvoren je XIV po redu festival Desire.

(Ovde se nalaze dnevno osveženi izveštaji izjava za medije)

Ovogodišnji slogan festivala je NO FILTER.

Više o tome u izjavama za medije, kao i u detalju otvaranja istog.

https://www.desirefestival.eu/

Sre, 30.11.2022 - 19:50

 Agenda Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030. godine ne odnosi se samo na zakonodavstvo i propise. Akcenat je na oblikovanju stavova, kulture i povećanju svesti. Upravo iz tih razloga, Skupština grada Subotice zajedno sa JKP ’Vodovod i kanalizacija’ Subotica i Vodnom agencijom Podunavskog regiona organizuje sa našim mališanima i decom starijeg uzrasta iz osnovnih škola projekat ’Aquarius – Vodni agent Dunavske regije’ – rekao je predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford na današnjoj pres-konferenciji u medija-centru Gradske kuće upriličenoj povodom obeležavanja 22. marta, Svetskog dana vode.

U okviru ovog Projekta deca dobijaju odgovore na mnoga pitanja o vodi – zašto je voda važna, kako dolazi na površinu i do naših...

detaljnije
Pet, 22.03.2019 - 21:29

Povodom restauracije subotičke sinagoge 21. aprila 2018. JEVREJSKA OPŠTINA – SUBOTICA i RADIONICA „ZENITH“ su organizovali Konkurs FOTO-REFLEKSIJA za učenike osnovnih i srednjih škola. Oko 50 učenika je učestvovalo na kratkom foto-kursu i imali su zadatak da naprave fotografije po slobodnom izboru, foto na zadatu temu (poput: motiv srca, jevrejski simboli, zvezde sinagoge, floralni motivi, rajski vrt-šator, vitraži sinagoge, simetrija, paunov rep, čaura maka...) i da naprave selfi. Od radova će se kreirati izložba za vreme jesenjeg jevrejskog festivala.

info: Erika Rončak

Fotografije: Nora Bognar

Sub, 21.04.2018 - 21:20
Sub, 19.11.2016 - 10:33

06.02.2016. godine u OŠ "Majšanski Put" tradicionalno je održan bal pedagoga. Ovo je 21. Bal pedagoga koji su maturanti subotičkih srednjih škola svečano otvorili svojim plesom.

Pon, 08.02.2016 - 16:00

Večeras je na Trgu slobode održan protestni skup novinara povodom inicijative "Novinari ne kleče".

Prisutan je bio veći broj novinara iz subotičkih medija i nekoliko nacionalnih medija čije su redakcije u Beogradu.

Takođe su delom bili prisutni i neki od subotičkih političara, odbornika, ali kao građani, koji su dali podršku novinarima u njihovim zahtevima, ali očigledno nisu bili obavešteni o delu teksta u proglasu koji sledi 

... (...

detaljnije
Pon, 11.01.2016 - 23:15

Nekoliko fotografija iz do sada najbolje ocenjene predstave Dogvil od strane publike, reditelja Kokana Mladenovića.

 O porukama iz Dogvila pogledajte u Razgovorima ovde

Pet, 04.12.2015 - 03:03

U okviru festivala Desire Central Station održava se i Desire Academia - Razgovori. Večerašnji gost kod Andraša Urbana je bio je pozorišni kritičar i dramski pisac Laslo Vegel.

U prilogu je ilustrovani zvučni zapis razgovora (na mađarskom jeziku).

Sre, 02.12.2015 - 19:46

U organizaciji Saveza vojvođanskih Mađara danas je održana svečanost povodom postavljanja novog spomenika piscu Kostolanji Dežeu u ulici Petefi Šandora, ispred gimnazije Svetozar Marković. Spomenik je otkri Viktor Orban (Orbán Viktor), premijer Mađarske.

U prilogu video zapisi govornika.

***

Premijer Vlade Republike Mađarske Viktor Orban posetio je Suboticu, povodom svečanosti  posvećene velikom mađarskom književniku Dežeu Kostolanjiju, rođenom u našem gradu. Orban je tom prilikom otkrio spomenik slavnom  književniku, esejisti, prevodiocu i novinaru, a prilikom dolaska pozdravilo ga više stotina građana iz Subotice i okolnih mesta.  Orban je naglasio da se u Subotici, iako  je prilikom  dolaska prešao granicu, oseća kao kod kuće, a u  obraćanju građanima uputio je...

detaljnije
Pet, 28.03.2014 - 18:00
Custom Search
Subscribe to Edvard Molnar