Kontrola saobraćaja

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици зауставили су ноћас тридесетчетворогодишњег возача који је управљао ,,мерцедесом'' без возачке дозволе и са 0,86 промила алкохола у организму.
Саобраћајна полиција утврдила је да је овог возача у последње две године Прекршајни суд два пута правноснажно осудио због тежих прекршаја, те му је у складу са новом мером из Закона о безбедности саобраћаја на путевима, одузет аутомобил.
Возачу је одређено задржавање и биће спроведен у Прекршајни суд у Суботици.

Ned, 07.04.2024 - 18:06

Припадници Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе у Суботици зауставили су тридесетогодишьег немачког држављанина због прекорачења просечне брзине на аутопуту Нови Сад - Суботица.

Системом за мерење просечне брзине утврђено jе да се учинилац прекршаја на деоници од Врбаса до Бачке Тополе кретао возилом ,,ауди'', просечном брином од 224,9 километра на час.

Прекршајни суд у Суботици осудио је учиниоца прекршаја на новчану казну од 100.000 динара и заштитну меру забране управљања моторним возилом на територији Републике Србије у трајању од осам месеци.

Ned, 31.03.2024 - 20:00

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова у Суботици, сутра 28. марта, спровешће централну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја и кривичних дела које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Током акције, саобраћајна полиција ће на подручју Суботице, Бачке Тополе и Малог Иђоша, вршити и контролу учесника у друмском саобраћају који обављају транспорт опасне робе, односно цистерни и теретних возила која превозе комадну амбалажу опасне робе и опрему под притиском, под условом да се на тај начин не угрожава лична безбедност и безбедност других учесника у саобраћају.

Sre, 27.03.2024 - 18:44

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, у циљу безбедности свих учесника у саобраћају, у периоду од 23. до 26. марта, спровешће на подручју Суботице, Бачке Тополе и Малог Иђоша, централну акцију појачане контроле саобраћаја. 

Саобраћајна полиција контролисаће све учеснике у саобраћају са фокусом на откривање прекршаја којима се непосредно угрожава безбедност учесника у саобраћају, односно прекорачење брзине, непрописно претицање, управљање возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, као и остали прекршаји.

Полицијска управа у Суботици апелује на све учеснике у саобраћају да се понашају одговорно, поштују прописе и тако дају директан допринос унапређењу  безбедности...

detaljnije
Čet, 23.03.2023 - 14:26

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова у Суботици, од 6. до 12. марта, током међународне акције појачане контроле саобраћаја, која се спроводи у 30 држава чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), посебну пажњу ће усмерити на контролу коришћења сигурносног појаса и начина превожења деце у возилима.
Спровођење ове акције од изузетног је значаја, с обзиром да је некоришћење појаса тренутно један од највећих проблема у области безбедности саобраћаја у Републици Србији.
Саобраћајна полиција доследно ће преузимати мере према свим лицима која за време вожње у моторним возилима не буду користила сигурносне појасеве, како на предњим, тако и на задњим седиштима, као и према онима који децу буду превозили на непрописан начин.

Pet, 03.03.2023 - 13:09

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, tokom jučerašnje kontrole saobraćaja, zaustavili su tridesetdevetogodišnjeg vozača koji je upravljao vozilom u stanju potpune alkoholisanosti.

Vozača teretnog vozila, patrola je zaustavila u blizini centra Subotice i nakon testiranja, utvrđeno je da ima 2,28 promila alkohola u organizmu.

Njemu je određeno zadržavanje do 24 časa u službenim prostorijama policije, nakon čega će uz prekršajnu prijavu, biti priveden u Prekršajni sud u Subotici.

Sre, 20.01.2021 - 11:45

br. 07/2021
16. januar 2021. godine

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, su sinoć, na regionalnom putu između Subotice i Sombora, prilikom kontrole saobraćaja zaustavili taksi vozača koji je upravljao vozilom marke ''citroen'' pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Taksi vozač je zadržan u službenim prostorijama policije, nakon čega će uz prekršajnu prijavu, biti priveden u Prekršajni sud u Subotici.

Sub, 16.01.2021 - 10:47

Припадници Министарства унутрашњих послова – Полицијске управе у Суботици током предстојећих празника спровешће појачану контролу саобраћаја која ће бити усмерена на контролу вожње у алкохолисаном стању и под дејством психоактивних супстанци, контролу коришћења сигурносног појаса, контролу брзине кретања као и других саобраћајних прекршаја.

Овим путем апелујемо на грађане да поштују саобраћајне прописе јер на тај начин штите како свој тако и туђе животе.

Uto, 24.12.2019 - 16:43

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спровешће,  у периоду од 10. до 16. децембра 2018. године, акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на контролу вожње у алкохолисаном стању и под дејством  психоактивних супстанци.

Ова акција у понедељак ће почети у свих 29 држава чланица организације ТИСПОЛ (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

Подсећамо возаче да свака контрола возача, односно возила, подразумева и обавезно алкотестирање возача.

Вожња под утицајем алкохола не само да негативно утиче на функције неопходне за безбедно коришћење пута, у првом реду на чуло вида и брзину реакције, већ и на погрешно расуђивање, које често води ка чињењу других прекршаја, као што су прекорачење дозвољене брзине или некоришћење...

detaljnije
Pon, 10.12.2018 - 11:24
Custom Search
Subscribe to Kontrola saobraćaja