zaštitni pojas jezera Palić

Oko turističkog sektora formiran je zeleni pojas koji će moći da koriste i biciklisti i pešaci

– Pešaci i biciklisti od ovog leta moći će da posebno uređenom stazom u dužini od desetak kilometara obiđu čitav turistički sektor jezera Palić. Ovo je davnašnji san ljubitelja prirode, a sada se realizuje kao jedan od uslova za spas jezera u okviru projekta očuvanja biodiverziteta koji finansira nemačka razvojna banka kroz donaciju 6,5 miliona evra. Zaštitni pojas ima zadatak da negativne strane ljudske delatnosti, pre svega nutritijente koji se bacaju na okolno poljoprivredno zemljište,  odgurne sa same jezerske obale. Ovim projektom formiranje zaštitnog pojasa obaveza je grada i staraoca JP „Palić Ludaš“.

... detaljnije
Ned, 16.02.2020 - 15:44

Mladi istraživači Srbije u svojim redovnim dolascima u kamp na Ludošu ovog puta su doveli nekoliko gostiju iz Evrope i Meksika danas su angažovani na akciji suzbijanj kiselog drveta na poziciji Velikog pojila na Paliću.

Proces se sastoji u tome da se drvo pri korenu zasece mačetom i onda na to mesto nanese herbicid koji ce uraditi svoj deo posla za par nedelja a u narednoj sezoni drvo neće rasti.
Više o tome od Tanje i Luke u prilozima

Čet, 06.09.2018 - 09:38

Tanja Jotanović, iz JP Palić Ludas, govori u prilogu šta se i kako radi na podizanju zaštitnog pojasa, na istočnom i južnom delu sektora IV, oko jezera Palić.
 

Čet, 30.11.2017 - 02:03
Custom Search
Subscribe to zaštitni pojas jezera Palić