Sportista meseca

Pet, 14.09.2007 - 12:00 -- dejan.vukovic

Izbor „Sportiste meseca“ je akcija koju zajedničkim snagama sprovode Skupština Opštine Subotica, sektor za sport i Nedeljnik „Subotičke“, uz sponzore Fresh&Co. i Office Shoes, koji dodeljuju nagrade sportistima i najsrećnijim čitaocima.

O izboru „Sportiste meseca“ odlučuje četvoročlani žiri. U ovom slučaju članovi žirija su predstavnik Opštine (Andrija Romić), predstavnik Sportskog saveza Subotice (Dragutin Rajić) i predstavnik Nedeljnika „Subotičke“ (Nikola Stantić). Četvrtog člana žirija predstavljaju čitaoci, koji putem kupona koji svakog petka izlazi u Nedeljniku „Subotičke“, daju svoj glas. Sabiranjem glasova čitalaca i članova žirija dobija se najbolji sportista tekućeg meseca.

Danas je proglašen najbolji sportista, odnosno dve sportistkinje za jul. Reč je Jovani Rad i Maji Šćekić, košarkašicama subotičkog Spartaka. Jovana i Maja su bile članice omladinske reprezentacije Srbije koja je na Prvenstvu Evrope, održanom u Bugarskoj, zauzela drugo mesto, nakon poraza od Španije 60:75. Koliko je drugo mesto veliki uspeh, potvrđuju izjave date pre početka takmičenja koje su bile veoma skromne i podatak da su, posle takmičenja, iza Španije i Srbije ostale košarkaške velesile poput Francuske, Turske, Italije, Rusije, Nemačke...

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search