Tango

Pon, 19.11.2007 - 19:30 -- urednik

Na sceni pozorišta "Deže Kostolanji" odigrana je predstava "Tango", 19. novembra 2007.godine.

Karna Margit m.v. - Eugenia; Mess Attila m.v. - Eugenius; Balázs Áron m.v. - Stomil; Erdély Andrea - Eleonora; Mészáros Árpád - Artur; Béres Márta - Ala; Mikes Imre Elek – Edek. Dramaturg: Góli Kornélia; Scenografija, kostimografija, muzika: Puskás Zoltán; Asistenti scenografa i kostimografa: Úri Attila, Úri Szűcs Szilvia; Tango-koreografija: Igor Pejić Sadžak, Ana Josipović; Režija: Puskás Zoltán.
"Predstava je svojevrsno viđenje Mrožekovog dela, u interpretaciji Zoltana Puškaša naš život postaje variete. (...) Reditelj i njegovi glumci su izabrali put od života do smrti kao oblik iskazivanja, a ovde je sadržano sve. Misli izražene u bojama od belog do crnog. Stalno prisustvo samrtnog odra, čini da scena izgleda kao da je pista za poletanje i podijum, pošto nam je i život takav. Stalno smo u centru događaja na podijumu, a istovremeno svesni da ćemo bilo kada, ali jednom sigurno, dospeti na smartni odar, kao zadnji čin u predstavi života. A dotle se kartamo, igramo tango (...)

Predstava se zatvara u bojama anakronizma, koja govori o stvarnosti, gde igrom bele, crne i crvene boje skrećemo pažnju gledaoca, i pozivamo ga na razmišlanje."

Žužana Franjo

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search