Košarkašice Spartaka deklasirale Loznicu

Sub, 01.12.2007 - 19:30 -- urednik

U šestom kolu Prve „A“ lige košarkašice Spartaka su deklasirale ekipu iz Loznice i zabeležile više nego ubedljivu pobedu od 96:51 (32:11, 12:20, 27:7, 25:13), i sa petom pobedom ostale u samom vrhu tabele.

Najefikasnija u Spartaku bila je Jovana Rad, koja je meč završila sa 24 poene, dok su „skakački“ deo posla odlično odradile Tijana Ajduković (11 skokova, od toga čak pet u napadu) i Vladinka Erak (10 skokova). Agresivnost u odbrani se isplatila Maji Šćekić, koja imala četiri ukradene lopte, a ne sme se zaboraviti ni doprinos pouzdane Aleksandre Čabarkapa, sigurne u napadu i odbrani.

-- Zaslužile smo ovu pobedu, jer smo se borile od početka do kraja meča. I pored toga smo ponovo imale pad u igri, ovoga puta u drugoj četvrtini, kada nam ništa nije polazilo za rukom, a verovatno je došlo i do opuštanja posle početnog vođsta. Ipak, trener nas je dobro vodio, i ponovo stvari dolaze na svoje mesto. Čini mi se da je presudila naša odbrana, koja je bila vrlo čvrsta, a time su se otvorile šanse da kroz kontre lakše dolazimo do poena. Drago mi je i što sam konačno uspela da dam značajniji doprinos pobedi Spartaka, a zahvalila bih se treneru koji mi je pružio šansu. Moja igra može i mora da bude još bolja. Posle pete pobede u sezoni nam sledi gostovanje u Beogradu, ekipi Partizana. Znamo da je Partizan jača ekipa od Loznice, ali uz još jaču borbu možemo do pobede -- rekla je nakon meča Tijana Ajduković, košarkašica Spartaka.

Spartak: Šćekić 11, Erak 15, Rad 24, Čabarkapa 12, Ajduković 11, Lukač 4, Orozović 14, Veselinović 2, Perušunović 2, Anđelić 1. Nisu igrale: Budimčević i Kovačević. Trener: Slobodan Lukić.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search