Nagrade za najbolje

Sub, 29.12.2007 - 11:00 -- urednik

Na juče održanoj IX redovnoj sednici Skupštine Regionalne privredne komore odnosno u njenom svečanom delu uručene su i godišnje nagrade Regionalne privredne komore Subotica za 2007. godinu.

Nagradu su primila preduzeća Masterplast Yu, Veterinarski zavod, Panongrad iz Subotice, Biro rup iz Bačke Topole i kao pojedinac nagradu je dobio Rudolf Walter koji je Subotici kao veliki humanitarac poklonio jedan medicinski aparat, 6.800 evra za šok-frezer koji služi za  zamrzavanje krvi dok je dao i 50% sredstava za 16 bolničkih kola.

Rudolf Walther takođe svake godine u okviru svoje fondacije sakuplja božićne paketiće za decu iz siromašnih porodica pa je tako i ove godine 23.000 paketića podeljeno deci iz našeg grada, Kanjiže, Kikinde, Bačke Topole.

U Subotici g-din Walther poseduje 21.7 hektara zemlje a u hali od 15.000 kvadrata sada radi firma Loher koja zapošljava 450 naših sugrađana. Trenutno se završava još jedna hala od 13.200 kvadrata za Slobodnu zonu Subotica. Ipak najveća investicija Rudolfa Waltera, oko 22 miliona evra, jeste izgradnja luksuznog hotela za konferencije koji ujedno predstavlja jedan od najlepših zgrada u Srbiji.

photo: Novak Mihalj

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search