Master plan na sajmu turizma

Sub, 01.03.2008 - 15:00 -- Anonimus (nije proveren)

Na upravo završenom 30. sajmu turizma u Beogradu (28.02. - 02.03.) posetiocima je predstavljen Master plan za Palić. Na štandu Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u subotu je održana prezentacija ovog razvojnog dokumenta, a direktor JP "Palić Ludaš", Dragutin Miljković izneo je podatke o mogućnostima investiranja na obali palićkog jezera. Pomoćnik republičkog ministra ekonomije, Nebojša Škorić tom prilikom je rekao da je Palić jedno vreme bio lider razvoja turizma u Republici, a da se čini da je tu ulogu sada prepustio drugim destinacijama. Škorić je podsetio da još uvek nije formiran upravljački model za realizaciju Master plana za Palić i da od brzine delovanja zavisi hoće li ove godine iz budžeta Ministarstva, u kome postoje predviđena sredstva, biti podsticajnih para za palićke projekte.

Prisutne je zanimalo i kada će biti završena rekonstrukcija Velike terase na Paliću i kako teku poslovi na izgradnji kanalizacije u Vikend naselju.
Prezentaciji Master plana Palić prisustvovali su i državni sekretar dr Tomislav Stantić i menadžer grada Subotice, Dušan Guslov.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search