Duško Guslov

Muški odbojkaški klub Spartak je tradicionalno na poslednjoj utakmici u kalendarskoj godini organizovao sakupljanje priloga za štićenike "Kolevke"

Gosti su pre početka utakmice Spartaka i Crvene Zvezde dali svoje priloge, ko je i koliko mogao. Uz doprinos Kluba prikupljena je značajna donacija koja je u četvrtak, 28. decembra uručena štićenicima „Kolevke“. Delegacija kluba predvođena predsednikom Duškom Guslovom i kapitenom Nemanjom Jungićem posetili su Kolevku gde ih primio Stojan Soković, direktor Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. Uz radost zbog posete dragih gostiju, naravno i zbog paketića, decu su oduševili sportisti. 

Pet, 29.12.2023 - 22:29

Градоначелник Стеван Бакић састао се данас, у Зеленој сали Градске куће,  са делегацијом Мушког одбојкашког клуба Спартак, и тим поводом изјавио да је МОК Спартак, после 46 година, направио врхунски резултат у тек окончаној такмичарској 2021/2022. години и да су одбојкаши Спартака ове године приредили велику радост Суботичанима кроз четири тешке утакмице финалне серије „плеј-офа“ Првенства Србије.

Мушки одбојкашки клуб Спартак је са петог места нападао титулу првака Србије. Што се мене лично тиче, а мислим и грађана Суботице, они су наши победници, не само по њиховој приказаној игри, пожртвовању и борбености, већ и због свега онога што их је пратило током целе такмичарске сезоне. Издигли су се изнад...

detaljnije
Sre, 11.05.2022 - 23:59

Ekonomski fakultet bio je domaćin predstavnicima grupacije Slobodnih zona u Srbiji.

Cilj posete rukovodećih ljudi svih trinaest zona koje posluju u Srbiji je bio produbljivanje saradnje između obrazovnih i privrednih subjekata, kako bi došlo do konkretnih predloga za što potpunije povezivanje obrazovanja i privrede, na korist oba sektora ali i poboljšpanja kvaliteta funkcionisanja šire društvene zajednice.

Ovo je i nastavak saradnje fakulteta sa predstavnicima kompanija koje posluju u okviru Slobodne zona Subotica čiji su predstavnici već imali sličan susret, videti ovde - https://www.subotica.info/2021/04/22/kako-do-bolje-sinergije-prakse-i-nauke...

detaljnije
Pet, 17.12.2021 - 16:29

U velikoj većnici Gradske kuće u Subotici održana je komemoracija povodom smrti istaknutog sportiste, odbojkaša Miodraga Gvozdenovića Skaleta. 

Komemoraciju je organizovao Muški odbojkaški klub Spartak, klub u kojem se proslavio Miodrag Gvozdenović. Pored najuže familije pokojnog Skaleta prisutni su bili mnogi zvaničnici iz odbojke.Ispred Odbojkaškog saveza Srbije prisustvovao je Đula Mešter, potpredsednik Saveza, ispred Odbojkaškog saveza Vojvodine komemoraciji su prisustvovati potpresednici saveza dr Nedzad Osmankač i Milorad Kijac, kao i bivši funkcioner saveza i direktor OK Vojvodine a sada novinar Miroslav Vislavski. Prisutni su bili i predstavnici...

detaljnije
Čet, 13.05.2021 - 22:37

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorili su danas fabriku nemačke kompanije „B+B Thermo-Technik GmbH“ za proizvodnju termotehničkih senzora, koja će, kako je najavljeno, zaposliti 100 radnika. Reč je o investiciji vrednoj milion evra.

Fabrike koje vidimo danas, ovde u Industrijskoj zoni u Subotici, simboli su privredne saradnje sa zemljama iz celog sveta. Spremni smo za nova direktna ulaganja u zonama koje smo izgradili i opremili širom AP Vojvodine. Cilj nam je da stopa nezaposlenosti u AP Vojvodini bude ispod 8 procenata i to će biti naš najznačajniji rezultat – naglasio je Mirović.

Kako je predsednik...

detaljnije
Čet, 31.10.2019 - 19:54

Član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović primio je danas, u svom kabinetu u Gradskoj kući, člana Stručnog štaba Odbojkaške reprezentacije Srbije i aktuelnog trenera Muškog odbojkaškog kluba Spartak, Igora Žakića. Sastanku su prisustvovali čelnici MOK Spartak, Lazar Marković i Duško Guslov, i sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković.

Uz izražavanje zahvalnosti na srdačnom prijemu Žakić je, obraćajući se medijima, istakao da se utisci sa Evropskog prvenstva još uvek nisu slegli, da je bilo dosta posla, ali da je osećaj fenomenalan kada se, na kraju, svi napori krunišu osvajanjem zlatne medalje.

–  Rad u...

detaljnije
Sre, 09.10.2019 - 17:05

Lepo subotnje prepodne bilo je idealno za novu,petu po redu radnu akciju uklanjanja grafita i uređenja životne sredine u organizaciji Mesne zajednice Centar 3 i "Omladinskog građanskog parlamenta".Veliki odziv na ovu radnu akciju plod je angažovanja više organizacija koje su uzele učešće u ovoj aktivnosti.Po prvi put teritorija na kojoj su mladi aktivisti bili angažovani bio je i sam centar grada odnosno išarani stubovi kod Maxi- ja gde su učenici Politehničke škole uklanjali grafite.Pored njih učešće su uzeli i aktivisti centralnih mesnih zajednica,Oisš Žarko Zrenjanin ,Kancelarija za mlade Subotica kao i Zeleni Subotice.Pored koordinatora Kancelarije za mlade Njegoša Đukanovića akciju je posetio i Nemanja Simović član gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine.Grafiti su...

detaljnije
Sub, 06.10.2018 - 20:48

U Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ u Subotici danas je svečano otvorena fabrika „Plastikcam East“ DOO, prva investicija italijanskog proizvođača plastičnih komponenti „Kaminada“ van granica ove zemlje. Svečanim presecanjem vrce novu fabriku u rad su pustili pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bijelić, načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković, ataše za ekonomiju, trgovinu i naučnu saradnju ambasade Italije u Beogradu, Matijas Klajvaz, i direktor kompanije „Kaminada“ Aldo Kaminada.

U svom obraćanju okupljenima Aldo Kaminada je rekao da je njegovu porodičnu kompaniju, osnovanu šezdesetih godina prošlog veka, za otvaranje pogona u Republici Srbiji motivisalo nekoliko faktora...

detaljnije
Čet, 17.05.2018 - 17:40

Čelnici Odbojkaškog saveza Srbije, predsednik Zoran Gajić i potpredsednik Đula Mešter posetili su Suboticu i tom prilikom ih je u zelenoj Sali Gradske kuće primio Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice sa svojim saradnicima Nemanjom Simovićem, članom gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Goranom Marinkovićem vd generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije. Sastanku su prisustvovali i članovi uprave MOK Spartak, predsednik Duško Guslov i potpredsednik Lazar Marković.

Tema sastanka je bila upoznavanje gostiju iz Odbojkaškog Saveza sa Suboticom kao odbojkaškim centrom koji ima dva superligaša, i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Želja je da se uspostavi bolja saradnja i da grad Subotica bude domaćin međunarodnih reprezentativnih mečeva pošto su se u subotičkoj hali stekli puno...

detaljnije
Uto, 08.05.2018 - 18:14

Pobedom Vizure okončan je ovogodišnji šesti po redu Memorijalni turnir „Josip Marković“. Vizura je zasluženo odbranila trofej, zabeležili su sve tri pobede i najavile uspešnu sezonu.  

Odbojkašice Spartaka su u prva dva meča tesno poražene (3:2 od Jedinstva i Vizure), a danas su sa 3:1 savladale Crvenu Zvezdu i time zauzele drugo mesto. Treća je bila ekipa Jedinstva koja je zabeležila jednu pobedu od 3:2 kao i četvrtoplasirana Crvena Zvezda. Nakon odigranih utakmica proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Najbolji libero je Aleksandra Stepanović iz Crvene zvezde, Emilija Antanasijević, nekadašnja igračica Spartaka a sada član ekipe Jedinstva bila je najbolji tehničar, Tanja Sredić iz Spartaka je dobila priznanje kao najbolji bloker, dok je za najbolju igračicu proglašena...

detaljnije
Sub, 30.09.2017 - 22:47
Custom Search
Subscribe to Duško Guslov