Skarabej info - Pregled dana

Kategorija: 
  U sali 213/I Otvorenog univerziteta danas je održana prezentacija istraživanja u okviru Masters rada na temu – “Vodosnabdevanje – razvojne mogućnosti I primena benčmarkinga”. Ovom prilikom Mr Lukć  Dušan, zamenik direktora JKP “Vodokanal” Sombor predstaviće istraživanje na pomenutu temu koje je sproveo prilikom izrade svog masters rada u 12 JKP vodovododa I kanalizacija iz Valjeva, zaječara, Zrenjanina, Kragujevca, Kraljeva. Kruševca, Niša, pančeva, Pirota, Sombora, Subotice I Šapca. Analiziranjem dobijenih rezultata rada najboljih preduzeća steći se znanje o sopstvenoj tehničko-tehnološkoj razvijenosti, organizaciji rada i motivisanosti radnika. Na osnovu tih saznanja mogu se planirati razvojni programi sa ciljem poboljšanja nedostataka, smanjivanje razlika u kvalitetu poslovanja i postizanje rezultata najvišeg nivoa. Pre prezentacije održana je I konferencija za štampu na kojoj je rečeno da proizvodnja I distribucija vode, te odvođenje I prečišćavanje upotrebljenih voda predstavlja delatnost od opšteg interesa I kao takve zaslužuju posebnu pažnju društva u pogledu regulisanja, organizacije, finansiranja prema korisnicima usluga I društvu u pogledu efikasnosti I kvaliteta obavljenih usluga.

Više o ovoj temi...

Sutra u 11,00 časova u Velikoj većnici Gradske kuće na inicijativu Evropske agencije za rekonstrukciju (EAR) sastaće se predstavnici toplana i lokalnih samouprava gradova Pančevo, Valjevo, Čačak, Užice i Subotica, koje su dobile donaciju od EAR-a. Na sastanku će biti prisutni i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, Toplane Srbije i EAR-a. Skup će pozdraviti gradonačelnik Geza Kučera.

Post date: Uto, 24.06.2008 - 13:55
Ujedinjene nacije su 26.jun proglasile za dan borbe protiv zloupotrebe I krijumčarenja droge a tema I slogan kampanje povodom Svetskog dana borbe protiv zloupotrebe I krijumčarenja droge za 2008.godinu je “Da li droga upravlja tvojim životom? – Tvoj život. tvoje okruženje. Tu mesta za drogu nema.” Kancelarija za drogu I kriminal UN ovom kampanjom želi da podigne nivo svesti o značajnom problemu koji droga predstavlja za društvo.

Naime, droga može da kontroliše telo I um korisnika, proizvođači droge mogu da koriste poljoprivrednike dok nedozvoljena prodasja I kriminal mogu da utiču na zajednicu. Cilj kampanje je da mobiliše I inspiriše ljude da...
detaljnije
Post date: Uto, 24.06.2008 - 13:55
Sutra bez struje od 08:30 do 12:30 biće naselja Đurđin, Mala Pešta i Pavlovac. Od 08:00 do 10:00 bez struje u Subotici biće ulice kraj trga Cara Jovana Nenada, početak Vase Stajića, Vuka Karadžića i Pančevačka dok će od 9 do 13 bez struje biti na Paliću ulice: između Kizur Ištvana, Lovačke, Bele Bartoka i Pulske ( sa navedenim ulicama ), Pulska, kraj Marka Oreškovića, deo 35.Nove, Petefi Šandora između Pionirske i Pulske, Aurela Štadlera, Jožef Atile, Bratstva Jedinstva, Lopudska, Prežihova Voranca, Horgoški put između Prežihovog Voranca i Barske, Ludoška i Ribarska.


Post date: Uto, 24.06.2008 - 13:55
Ukoliko srpska politička elita, koja sebe naziva demokratskom, želi mađarsku stranku za partnera u vladi, onda neka plati cenu za to – stav je Demokratske stranke vojvođanskih Mađara.U saopštenju DSVM iznosi se da bi od strane Mađarske koalicije sada bilo potrebno da se već u prvim pregovorima o uključivanju u „srpsku veliku koaliciju“ Srbima ponudi platforma koju su zajednički prihvatile tri vojvođanske mađarske stranke i da se prema mogućnostima, ukoliko usledi stvarna pogodba, donese odluka o započinjanju političko-stručne razmene mišljenja u odnosu na mađarsku autonomiju.

Ukoliko bi Pastor učinio neopravdane...
detaljnije
Post date: Uto, 24.06.2008 - 13:55
Tokom protekle nedelje na području Policijske uprave u Subotici dogodile su se 32 saobraćajne nezgode u kojima je tri lica zadobilo teške  a 16 lica lake telesne povrede dok je 21 saobraćajna nezgoda za posledicu imala materijalnu štetu. 20.juna pripadnici saobraćajne policije sproveli su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju usmerenu na otkrivanje I suzbijanje prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola. Tom prilikom 27 vozača zatečeno je da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola. U navedenom periodu vatrogasna jedinica intervenisala je u 14 navrata.


...
detaljnije
Post date: Uto, 24.06.2008 - 13:55
Custom Search